Pazar, Şubat 5, 2023
Food Mood Magazine
  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • YEME&İÇME
  • SEYAHAT&KONAKLAMA
  • ŞEFİN DÜNYASI
  • RAFTAKİLER
  • VİDEO
No Result
View All Result
Food Mood Magazine
  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • YEME&İÇME
  • SEYAHAT&KONAKLAMA
  • ŞEFİN DÜNYASI
  • RAFTAKİLER
  • VİDEO
No Result
View All Result
Food Mood Magazine
No Result
View All Result

Her 10 tüketicinin sekizi, gıda alışverişini gezerek ve görerek yapmayı tercih ediyor!

Metro Türkiye’nin, araştırma ve danışmanlık şirketi KONDA iş birliğiyle 31 ilde 2725 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ‘Yeme İçme Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Türkiye'de yeme içme ve alışveriş davranışlarında yaşanan değişimlere ışık tutan araştırmada, alışveriş tercihlerinin modernleşme ile dönüşümü, sağlıklı beslenme eğilimi, evde ve restorandaki yeme içme alışkanlıkları detaylı bir şekilde mercek altına alınıyor. Araştırmaya göre tüketicilerin 10 kişiden sekizi gıdayı gezerek, görerek ve seçerek almak istiyor. Her dört kişiden biri alışveriş yaparken ürünün yerli olmasına dikkat ediyor, her iki kişiden biri ise sepetinde yöresel ürün tercih ediyor.

Her 10 tüketicinin sekizi, gıda alışverişini gezerek ve görerek yapmayı tercih ediyor!

30 yılı aşkın bir süredir Türk mutfak kültürünü koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla çalışan Metro Türkiye, KONDA iş birliği ile gerçekleştirdiği ‘2022 Yeme-İçme Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Tüketicilerin tutum ve davranışlarını paylaşarak yeme içme sektörüne yol göstermeyi ve kamuoyunu aydınlatmayı amaçlayan Metro Türkiye, araştırmada; alışveriş tercihlerini, sağlıklı beslenme eğilimini ve evde ve restorandaki yeme içme alışkanlıklarını detaylı bir şekilde mercek altına alıyor.

Daha önce ilk olarak 2017’de gerçekleştirilen araştırmanın bu yıl ki sonuçlarına göre, Türkiye’de yeme içme alışkanlıklarında ve alışveriş tercihlerinde özellikle kentleşme ile birlikte önemli değişimler gerçekleştiği görülüyor. 31 ilin 126 ilçesine bağlı 193 mahalle ve köyünden 2.725 kişinin katılımı ile 8-9 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen ‘Yeme İçme Araştırması’nın sonuçlarına göre; her üç kişiden biri, hayat tarzını “modern” olarak ifade ediyor. 2017 sonuçlarına kıyasla hayat tarzını “modern” olarak tanımlayanların oranı %22 artmış bulunuyor. Modernleşmenin de getirdiği pratiklik ve kolaylık ihtiyacı ise tüketicilerin hem alışveriş deneyiminde hem de yeme içme davranışlarında aradığı bir gerçek haline dönüşüyor.

Türüng: “Toplumun yeme-içme alışkanlıklarını izliyor, sektöre ışık tutuyoruz”

Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “Metro Türkiye olarak toplumun tüm kesiminin yeme-içme alışkanlıklarını izliyor, sosyo-ekonomik gelişiminin bu sektöre olan etkisini takip ediyor, yeme-içme ve ağırlama sektöründeki işletmelere ışık tutmak adına bu değerli bilgileri kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ortaya çıkan bulgular doğrultusunda ise tüketici ihtiyaçlarına ve beklentilerine uygun olarak alışveriş deneyimini iyileştiren yenilikleri hayata geçiriyor, bilinçlendirme ve farkındalık projeleri yürütüyor, profesyonel işletmeler için de ürün ve servis geliştiriyoruz” dedi.

KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır ise araştırmayla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “Türkiye toplumu hala devam etmekte olan göç, kentleşme, metropolleşme, apartmanlaşma, dijitalleşme gibi bir süreçle gecikmiş modernleşme yaşıyor. Toplumda metropollü, modern pratikler artmış, gündelik yaşamda hız ve pratiklik önem kazanmış durumda. Yeme içme alışkanlıkları ve tercihleri üzerinde pandeminin ürettiği baskının da etkisiyle sağlıklı beslenme, içeriği bilinen ürün tercihlerinde artışlar gözlense de aynı zamanda ekonomik sıkıntılar ve fiyat hassasiyeti baskın hale gelmiş. Ancak bu alışkanlıklar hâlâ sadece ekonomik faktörlere indirgenemeyecek kadar çok yönlü ve çok sayıda etmen tarafından belirleniyor.”

Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng ve KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır

Gezerek, görerek, seçerek…

Pandemi ile birlikte her ne kadar internet üzerinden alışveriş yapma oranı artsa da hala 10 kişiden sekizinin gıdayı gezerek, görerek, seçerek alma arzusunda olduğu görülüyor. ‘İnternetten gıda alışverişi yapmıyorum’ diyenlerin oranı ise %82 olurken, müşteriler en çok meyve-sebze, balık, etini seçerek ve görerek alma eğiliminde.

Alışveriş, Türk toplumunda bir sosyalleşme aracı olarak görülüyor

Öte yandan, alışverişin Türk toplumunda bir sosyalleşme aracı olarak görüldüğü de dikkat çekiyor. Hane içindeki çocuk sayısının azalması ile birlikte hanelerdeki kişi sayısı azalıyor fakat aile olarak alışverişe gitme oranında %50 artış gözlemleniyor. Aileler alışverişe gitmeyi artık beraber sosyalleşebilecekleri bir deneyim ve aktivite olarak görüyor.

Türüng: “Fijital mağazacılık yaklaşımıyla fiziksel alışveriş deneyimi ile dijital dünyanın kolaylık ve hızını bir araya getiriyoruz.”

“Tüketici alışkanlıklarının değişmesi ile tüketicilerin online alışveriş tercihlerine kayacağı düşünülse de araştırma sonuçları gösteriyor ki gıdamızı halen daha görerek alışveriş yapmak istiyoruz” diyen Türüng şunları söyledi: “Müşteriler en çok da taze meyve-sebze, balık, eti görerek seçmeyi seviyor. Ancak bunu, salt konvansiyonel mağazacılık anlayışını sürdürmek olarak yorumlayamayız. Eğer tüketici mağazada gıdayı görerek seçmek istiyorsa o zaman yine mağaza içinde tüketici deneyimini geliştirmek, iyileştirmek gerekiyor. Çünkü tüketici bir taraftan da pratiklik arayışı içerisinde. Bu yüzden biz fiziksel alışveriş deneyimi ile dijital dünyanın kolaylık ve hızını bir araya getiriyoruz ve ‘fijital mağazacılık’ anlayışı ile hareket ediyoruz. Bu yönde yıllar önce sektöre ilk barkod teknolojisini getiren uluslararası bir perakendeci olarak öncü girişimlerimize devam ediyoruz. Mağaza içerisinde hızlı ve temassız alışveriş imkanı sunan Metro Fast’i 100 milyon TL yatırım ile tüm mağazalarımıza yaydık. Metro mobil uygulaması ile mağaza içi navigasyondan ödemeye kadar tüketicilere alışveriş esnasında kolaylık ve pratiklik sunuyoruz. Aynı zamanda mağaza içerisindeki kiosklar ile alışveriş esnasında müşterilerimize ürünlerimiz hakkında bilgiler sunuyoruz. Diğer yandan profesyonel müşterilerimiz için de çoklu kanal deneyimi sunuyoruz. Mağazada başlayan alışveriş online sevkiyat ile tamamlanabiliyor.”

GIDA ALIŞVERİŞİNDE NELERE DİKKAT EDİYORUZ?

Yerli ürüne %25, yöresel ürüne ise %50 talep artıyor 

Araştırmaya göre, tüketicilerin yerel ve yöresel ürünlere gösterdiği talep giderek artarken, market markalı ürünlere de talep oldukça yüksek. Gıda alışverişinde ürünlerin uygun fiyatlı olmasına dikkat edilme oranı %86 ile ilk sırada gelirken; yöresel ürün almaya gayret edenlerin oranı %51, market markalı ürün alanların oranı ise %42 şeklinde. Her dört kişiden biri ise alışveriş yaparken ürünün yerli olmasına dikkat ediyor. Organik sertifikalı olmasına dikkat edenlerin oranı %23 iken; hayvansal gıdalarla üretim koşullarına dikkat edenlerin oranı %18, ürünün çevreye zarar verip vermediğine dikkat edenlerin oranı ise %14.

Toplumun %42’si ürünün ambalajını okumuyor

Genel anlamda kentleşme ve modernleşme eğilimine tezat bir şekilde ambalaj okuma eğiliminde azalma var. Toplumun %42’lik kısmı ambalaj okumuyor, okuyanlar ise büyük oranla sadece son kullanma tarihine bakıyor. İkinci sırada içeriğinde haram ürün olup olmamasının kontrolü ve üçüncü sırada ise sağlığa zararlı olabilecek ürünlerin kontrolü geliyor. Ambalaj okuyanlardan %23’ü tarihi geçmiş ürün almayacağını söylüyor.

Tüketiciler sağlıklı beslenmeye dikkat ediyor

Tüketicilerin yarısından fazlası, ne yiyeceklerine karar verirken sağlıklı beslenme tercihi olduğunu belirtiyor. Araştırmaya göre beslenmelerinde şekeri azaltanların oranı %35, tuzu azaltanların oranı %27 ve yağı azaltanların oranı ise %19. Fakat toplumun yarısı bağışıklık sistemini güçlendirmek için özel bir şey tüketmiyor. Kalan yarısı ise sırasıyla et, kemik, ilik ve tavuk suyu gibi ürünler, organik doğal besinler, kefir ve ev yoğurdu, doğal bitki çayları ile vitamin ve kolajen tüketiyor.

Herkes için sağlıklı beslenme anlayışı çerçevesinde alternatif beslenme şekillerine yönelik geniş bir ürün çeşitliliği sunduklarını belirten Türüng, yerli ve yöresel ürün tercihleri konusunda da şöyle konuştu: “Birlikte çalıştığımız yaklaşık 5 bin tedarikçinin %99’unu yerli tedarikçiler oluşturuyor. 800’ün üzerinde lokal üretici, üretici örgütü ve kooperatifle iş birliği yapıyoruz. Yerli tohum kullanılarak yetiştirilen ürünler için de %100 alım garantisi veriyoruz. Günümüzde değeri daha yeni anlaşılmaya başlanan Türkiye’nin Coğrafi İşaretli ürün potansiyelini yıllar öncesinden fark edip bu muazzam potansiyeli gündeme taşıyan ilk markayız. Bugün mağazalarımızda Finike portakalından Zile pekmezine, Taşköprü sarımsağından Aydın kestanesine kadar, sezonuna bağlı olarak yaklaşık 200 Coğrafi İşaret tescilli ve aday ürünü raflarımızda sunuyoruz. Raflarımızda yer verdiğimiz Coğrafi işaretli ürünlerin sayısını ise 2023’e kadar her yıl %20 arttırmayı hedeflerken buna paralel olarak ihracat miktarını da arttırmayı amaçlıyoruz. Yöresel ürün talebinin artması bu değerlere hep birlikte sahip çıkacağımızı gösteriyor, bizi de mutlu ediyor. Diğer taraftan alternatif beslenme şekillerini göz önünde bulundurarak vegan ürün portföyümüzü sürekli genişleterek 200’e yakın ürün sunuyoruz.”

EVDE EN ÇOK NE PİŞİYOR?

Pandemi ile artan evde yemek pişirme oranı tekrar azaldı

Daha önce pandemiyle birlikte evde yemek pişirme oranındaki %30’lara varan ciddi artışın ardından son dönemde Türkiye genelinde bu oran tekrar pandemi öncesindeki seviyesine dönmüş durumda. Kadın ve erkek bazında bakıldığında ise; kadınlar için bu oranlarda bir değişim olmazken, erkeklerde büyük bir düşüş göze çarpıyor. Pandemi döneminde %55 seviyelerine yükselen erkeklerdeki evde yemek pişirme oranı normalleşme ile birlikte %25’lere kadar düşmüş. Evde en çok sebze yemeği (%20) pişiyor, ardından pilav (%12), makarna (%11), bakliyat (%10) ve çorba (%10) geliyor. 2017 yılına kıyasla evde sebze yemeğinin pişmesinde %32 oranında bir artış gözlemlenirken, pilav pişiminde %17’lik düşüş, makarna pişiminde ise %9’luk bir artış görünüyor.

Toplumun %60’ı evde yemek yemeyi sağlıklı ve güvenli buluyor

Evde yemek yemeyi daha sağlıklı ve güvenli buluyorum diyenlerin oranı %60. Buna göre sağlıklı ve güvenli beslenme arayışı nedeniyle evde yemek tercihinde bir artışın olmadığı ve dışarıda yeme içme konusunda sağlık ve güvenlik endişesinin pandemi öncesine göre değişiklik göstermediği söylenebilir. Bu bulgular ışığında, restoranların önümüzdeki dönemde tabaklarında sundukları gıdaların sağlıklı ve güvenli olduğunu tüketiciye daha fazla anlatma ihtiyacı olduğu ortaya çıkıyor.

Ev hanımı ve emekli kesimin yaklaşık %65’ten fazlası kendi değerlendirip tüketirken %16’sı yakın çevresiyle, %8’i ise ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor. Buna göre artan yemekleri değerlendirme oranının bu kesimde %90’un üzerinde olduğu söylenebilir.

Evde ‘gıda atığı’ konusunda en bilinçli ev hanımları iken beyaz yaka sınıfta kaldı

Her 10 kişiden sekizi evde ihtiyaç fazlası bulunan ve pişmemiş gıda ürünlerini bozulmadan değerlendirmenin, dokuzu ise artan yemekleri değerlendirmenin bir yolunu buluyor. Ev hanımı ve emekli kesimin yaklaşık %65’ten fazlası kendi değerlendirip tüketirken %16’sı yakın çevresiyle, %8’i ise ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor. Buna göre artan yemekleri değerlendirme oranının bu kesimde %90’un üzerinde olduğu söylenebilir. Diğer yandan öğrenci ve beyaz yaka kesim ise  bu konuya yeteri kadar önem vermiyor. Artan gıdayı çöpe atma oranları ev hanımlarında %4 ve emeklilerde %3 iken bu oranlar öğrencilerde %12 ve beyaz yakada ise %10 olarak Türkiye ortalamasının yaklaşık iki katına çıkıyor.

Tüketiciler evde de pratiklik arayışında

Diğer yandan tüketicilerin sahip oldukları ev aletlerinde 2017’ye kıyasla %88 artış ile en fazla Türk kahvesi makinesi bulundurma gözüküyor. Sonra %61 artış ile çay/kahve makinası, %27 artışla tost makinesi,  %25’er artışla mikrodalga ve derin dondurucu geliyor.

DIŞARIDA EN ÇOK NE YİYORUZ, NERELERE GİTMEYİ TERCİH EDİYORUZ?

Yeni bir lezzet denemek için dışarda yiyenlerin oranında yaklaşık %60 artış

Tüketiciler en çok gündelik bir ihtiyaç olarak dışarıda yemek yerken, sosyalleşme ihtiyacı ise ikinci sırada yer alıyor. Ayrıca yeni bir lezzet denemek için dışarıda yemek yiyenlerin oranında yaklaşık %60, ödül/kutlama nedeniyle dışarıda yiyenlerin oranında ise %90’lık bir artış var. HORECA için yeni lezzet, özel lezzet arayışının tüketicide artması ve ödül/kutlama için dışarıda yemek yemesi de dikkat çekici sonuçlardan biri. Zamandan tasarruf etmek için dışarıda yemek yiyenlerin oranında ise yaklaşık %50’lik bir artış gözlemleniyor.

Kebap ve döner Türk halkının 1.si olmaya devam ediyor

Dışarıda en çok %20 oran ile kebap, %19 oran ile döner ve %9 oran ile fast food yemekten hoşlanıyoruz. Mekan tercihlerinde ise lokantalar ilk sırada geliyor. Kebap, kafe, pastane ve balık mekanlarının tercih edilme oranı ise iki katına yakın artış gösteriyor.

Kahveyi dışarda tüketenlerin oranı 2 kat arttı

Dışarıda kahve içme oranlarına sık sık ve her zaman diyenlerin oranı ise 2017’ye kıyasla %50 artmış durumda. Dışarıda her zaman kahve içerim diyenlerin oranı ise iki katından fazla artmış durumda. Türkiye çapında en çok tüketilen sıcak içecekler arasında ilk sırada çay ve bitki çayları gelirken, ikinci sırada Türk kahvesi geliyor. Espresso, latte, filtre gibi kahveleri tüketme oranı ise iki katına çıkmış.

Menemen soğanlı mı soğansız mı tercih ediliyor?

Tüketicilerin bazı yeme tercihlerine bakıldığında ise menemeni soğanlı tercih edenlerin oranı %65 olurken, pide mi pizza mı sorusunun cevabına göre de; Türkiye genelinde %76 ile pide tercih ediliyor. Gelir seviyesi ve kentlilik oranı arttıkça ise bu oranlar düşüş gösteriyor.

Türkiye’nin en sevdiği yemekler sırasıyla dolma, sarma, döner ve lahmacun ve pide

Tüm Türkiye’nin en sevdiği yemeklere bakıldığında ise ilk sırada dolma ve sarma geliyor. İkinci sırada ise döner, lahmacun, pide, çiğ köfte yer alırken devamında kuru fasulye, kırmızı et ve yöresel yemekler bulunuyor.

www.metro-tr.com

Etiketler: gıda araştırmasıKONDAmetro türkiyemutfak alışkanlıklarıyeme-içme araştırması
ShareTweet
Önceki İçerik

Bonfilet, geleneksel dana kavurma lezzetini sofralara getiriyor

Sonraki İçerik

Le Cordon Bleu, 2022 Gastronomi Trendlerini “Bir Sofra” temasıyla buluşturdu

Sonraki İçerik
Le Cordon Bleu, 2022 Gastronomi Trendlerini “Bir Sofra” temasıyla buluşturdu

Le Cordon Bleu, 2022 Gastronomi Trendlerini “Bir Sofra” temasıyla buluşturdu

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram

foodmoodmagazine

foodmoodmagazine
USTALARIN USTASI BAKLAVANIN PÜF NOKTALARINI ANLAT USTALARIN USTASI BAKLAVANIN PÜF NOKTALARINI ANLATTI:
‘’OLMAZSA OLMAZLARDAN BİRİ ALTIN RENGİNİ YAKALAMAKTIR’’
 
Son dönemde Türkiye’nin gastronomi alanındaki parlayan yıldızı olan Mahizer’in lezzet sırlarına ışık tutuluyor. Baklavadan lokuma, sütlü tatlıdan katmere kadar çok çeşitli menüye sahip olan Mahizer’in deneyimli ustabaşısı, üretim sorumlusu, uzun yılların baklava ustası Gaziantepli Mehmet Emişen, eşsiz lezzetlerinin ip uçlarını, baklava yemenin inceliklerini anlattı.
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde
.
.
.
@mahizeristanbul
#mahizer
#baklava #Baklavası #baklavaustası #tatlı #tatlıcı #baklavatarifi #lezzet #dessert #şef #chef #gurme #gastronomi #foodmoodmagazine #foodmoood #foodblogger #foodblog #gurme #yummy #tatlıtarifi #gaziantep #taste #foodgasm #foodism #foodpic
BOZANIN DOKUZ ÖNEMLİ FAYDASI Geleneksel Türk i BOZANIN DOKUZ ÖNEMLİ FAYDASI

Geleneksel Türk içeceği olan boza, Balkanlar, Kırım, Kafkasya, Mısır ve Orta Asya başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde sıkça tüketiliyor. Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilen ve fosfor, sodyum mineralleri ile çeşitli vitaminleri içeren bozanın bir bardağı vücuda çok önemli faydalar sağlıyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Gözde Akın, bozanın faydaları hakkında bilgi verdi.

1.    Sağlık üzerine etkilerine dair yapılan araştırmalar bozanın fenolik bileşenler ve antioksidan aktivite açısından önemli bir kaynak olduğunu ortaya koymaktadır. Bozanın hammaddesi olan tam taneli tahıllar fenolik maddeler açısından oldukça zengindir. Fenolik bileşikler antioksidan özelliklere sahip olup, kanser ve kalp hastalıkları gibi serbest radikallerin rol aldığı dejeneratif hastalıklara karşı koruyucu etki göstermektedir.
2.    Fermente probiyotik gıdalar, canlı mikroorganizmalar içermesi nedeniyle bağırsak mikrobiyatası ve genel sağlık üzerinde yararlı etkileri vardır.
3.    Geleneksel fermente bir besin olarak sınıflandırılan boza, probiyotik yapısı ve içerdiği yüksek laktik asit içeriği sebebiyle bağırsak florasını olumlu etkiler.
4.    “Sıvı ekmek” olarak da adlandırılan boza, vücuda sıcaklık veren yüksek kalorili bir içecektir. Yüksek kalorisi nedeniyle tok tutan boza zengin vitamin ve mineral kaynağıdır.
5.    Yüksek protein, yağ ve karbonhidrat içeriğinden dolayı besin değeri yüksektir.
6.    Besin değeri ve kalorisi yüksek bir içecek olduğundan kilo almak isteyenler, ergenlik dönemindeki bireyler, sporcular, gebeler, emzirme dönemindeki anneler için tercih edilebilir bir enerji kaynağıdır.
7.    Emzirme döneminde anne sütünü artırıcı etkisi gözlenmiştir.
8.    Niasin içeriğinden dolayı kalp ve damar hastalıklarına olumlu etkisi araştırılmaktadır.
9.    Boza, salep gibi öksürük tedavisinde kullanılmaktadır.
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
Not: Görseldeki boza, Eskişehir @karakedi.bozacisi bozasıdır. 
.
@memorialsaglik
@diyetisyengozdeakin
#boza #bozatarifi #bozacı #bozanınfaydaları #kışiçeceği #lezzet #anadolulezzetleri #içecek #gastronomi #foodmoodmagazine
SUSHICO ÇİN YENİ YILINI KUTLUYOR   25 yıldır SUSHICO ÇİN YENİ YILINI KUTLUYOR
 
25 yıldır Uzak Doğu mutfağı sevenleri mutlu eden SushiCo, yaklaşan Su Tavşanı Yılı’nı şubat ayı sonuna kadar kutlamaya devam ediyor. SushiCo, menüsünde bu dönem için özel anlamlar taşıyan Çin yemeklerini öne çıkarırken müşterilerine yeni yıl hediyesi vermeyi de ihmal etmiyor.
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@sushicotr
#sushico #suşi #sushi #Uzakdoğu #çinyeniyılı #uzakdoğumutfağı #uzakdoğulezzetleri #lezzet #mutfak #yemek #şef #chef #gastronomi #gastro #mekantavsiye #mekanönerisi #istanbulmekanları #sushichef #gurme #food #seafood #foodmoodmagazine #foodmood #fmm #foodblogger #foodblog #foodism #foodgasm
FIRIN-Cİ, SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE DE SOFRALARIN FIRIN-Cİ, SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE DE SOFRALARINIZA LEZZET KATIYOR!
 
Özel reçetelerden oluşan yeni nesil Diyarbakır mutfağından özel lezzetlere yer veren Fırın-ci, Sevgililer Günü’nde misafirlerini birbirinden eşsiz seçeneklerini deneyimlemeye davet ediyor.
 
Et kültürünün her halinden, birbirinden lezzetli kahvaltı çeşitlerine ve tadına doyulmaz çorba tariflerine kadar büyük bir ziyafet sizleri bekliyor. 
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@firin_ci
#firinci #diyarbakırmutfağı #diyarbakır #diyarbakırlezzetleri #diyarbakıryemekleri #diyarbakırmutfağı #sevgililergünü #yemek #lezzet #mutfak #mutfakkültürü #şef #chef #anadolumutfağı #foodmoodmagazine #food #foodmood #foopic #kebap #anadolulezzetleri #etyemekleri #gurme #foodism #foodinstagram
PIZZA IL FORNO, İTALYAN İŞİ PİZZALARIN ADRESI PIZZA IL FORNO, İTALYAN İŞİ PİZZALARIN ADRESI...
🍕🍕🍕
2013 yılında Ankara Çankaya’da, küçük bir mahalle pizzacısı olarak doğan Pizza İl Forno, misafirlerine sunduğu İtalyan işi özgün lezzetler ve zengin içerikli mönüleriyle sektörüne farklı bir yaklaşım getirdi.
🍕🍕🍕
İtalyan usulü pizzalarını özel taş fırınlarda pişirip servis eden Pizza İl Forno, büyümesini sürdürüyor. 20 şubeye ulaşan Pizza İl Forno, Isparta’daki ilk şubesini 25 Ocak’ta Centrum AVM’de açıyor.
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@pizzailfornotr
#pizzailforno #Pizza #pizzacı #pizzaaşkı #pizzalover #pizzalovers #pizzasipariş #franchise #ısparta #yemek #mutfak #lezzet #şef #chef #foodpic #foodmoodmagazine #foodinstagram #foodgasm #foodmood #gastronomi #foodblog #foodblogger #gurme #foodie #yummy
SAĞLIKLI, LEZZETLİ VE MEKSİKALI ÇORBALAR!
 
Şehrin Meksikalısı Ranchero, soğuk havaların lezzetli dostu geleneksel çorbalarıyla damaklarda unutulmaz tatlar bırakırken, bağışıklığı da güçlendiriyor. Kremalı ve peynirli geleneksel Meksika fasulye çorbası Sopa de Frijol; içerisinde domates, totopos, krema ve peynir bulunan bir başka geleneksel lezzet Sopa de Tortilla; soğan, maydanoz, kişniş, totopos, avokado, ince kıyılmış marul ve turp ile servis edilen tavuk suyu çorbası Caldo de Pollo, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@rancheromexico
#ranchero
#meksikamutfağı #meksikayemekleri #meksikalezzetleri #Meksika #mutfak #mutfakkültürü #lezzet #mekan #restaurant #mekanönerisi #mekantavsiye #neredeyiyelim #yemek #food #şef #chef #gurme #foodism #foodgasm #foodinsta #foodmoodmagazine #foodmagazine #foodmood #taste #çorba #çorbatarifleri #foodpic #foodblog
Load More... Follow on Instagram
  • 🔥POPÜLER
  • 📌Editörden
  • ⭐️Son
Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Karaköy Güllüoğlu, yeni mağazasında hizmet vermeye başladı

Karaköy Güllüoğlu, yeni mağazasında hizmet vermeye başladı

Yeni nesil Diyarbakır mutfağı Fırın-ci Fişekhane’de

Yeni nesil Diyarbakır mutfağı Fırın-ci Fişekhane’de

Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Lahmacun mu pide mi?

Lahmacun mu pide mi?

Şef Mehmet Yalçınkaya ilk kitabı ‘Denizden’i tanıttı

Şef Mehmet Yalçınkaya ilk kitabı ‘Denizden’i tanıttı

Ustaların ustası baklavanın püf noktalarını anlattı

Ustaların ustası baklavanın püf noktalarını anlattı

İlham veren hikaye NFT oldu!

İlham veren hikaye NFT oldu!

Bozanın dokuz önemli faydası

Bozanın dokuz önemli faydası

Sushico ‘Çin Yeni Yılı’nı kutluyor!

Sushico ‘Çin Yeni Yılı’nı kutluyor!

Food Mood Magazine

© 2021 Tüm yayın hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Food Mood Magazine

  • Hakkımızda
  • Reklam Ver
  • Künye
  • E-Bülten aboneliği

Bizi Takip Edin

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • YEME&İÇME
  • SEYAHAT&KONAKLAMA
  • ŞEFİN DÜNYASI
  • RAFTAKİLER
  • VİDEO

© 2021 Tüm yayın hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Size daha iyi hizmet sunabilmek adına çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik Politikası sayfasından erişebilirsiniz.
Kabul Et
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.