Pazar, Mayıs 28, 2023
Food Mood Magazine
  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • YEME&İÇME
  • SEYAHAT&KONAKLAMA
  • ŞEFİN DÜNYASI
  • RAFTAKİLER
  • VİDEO
No Result
View All Result
Food Mood Magazine
  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • YEME&İÇME
  • SEYAHAT&KONAKLAMA
  • ŞEFİN DÜNYASI
  • RAFTAKİLER
  • VİDEO
No Result
View All Result
Food Mood Magazine
No Result
View All Result

Otelcilikte dijital çağ başladı

Otelcilikte dijital çağ başladı

Pandemi sebebiyle 2020 yılını çok büyük bir kayıpla geçiren turizm sektörü, başarılı aşı haberleriyle 2021 ile ilgili ümitlerini yeşertti.

2021’de yaralarını sarmayı hedefleyen sektörde, satış artışı ve maliyet düşürme stratejilerine ilave olarak uzaktan çalışma ve sosyal mesafeye uygun süreçler geliştirme gereksinimleri de ön plana çıkmaya başladı. Turizm sektörünün paydaşlarından özellikle de büyük zincir oteller ve a la cart hizmet sunan büyükoteller,gerek kalite ve verimlilik artışı, gerekse de farklılaşmak adına hızla teknolojik yatırımlara başladı.

Mobil ve dijital dönüşümün öncülüğünü üstlenecek

Kendilerini Turizm sektörü için Dijital Dönüşüm Ajansı olarak konumlayan bi.technology şirketinin CEO’su Suat Gücel, “Türkiye’de, özellikle resort otelcilikte, çok kapsamlı ve komplike bir operasyon var. Bir de zincir olduğunuzu düşününce yönetmesi daha da karmaşıklaşıyor. Diğer taraftan, turizm gibi emek yoğun sektörde ise teknoloji kullanımı ve yatırım payı ise çok düşük noktada. Bugün yeni kurulmuş start-up’ların bile bir teknoloji bakış açışı, yazılım kadroları ile sürekli teknolojik gelişim peşindeler. Oysa otelcilikte birçok otel, kullandıkları hazır paketlerin bile tüm özelliklerini kullanmıyorlar veya bunları geliştirecek ortamları bulunmuyor.”dedi.

Gücel, “Sektörde önemli bir yere sahip Tatilsepeti.com’un kurucu ortaklarından biri olarak, çalıştığım süre boyunca satış, pazarlama, çağrı merkezi, operasyon ve insan kaynakları bölümü başta olmak üzere birçok departmanın yönetiminde bulundum.Şirketin genel anlamda,strateji ve iş geliştirme fikirlerini,projelendirilmesi, uygulanması ve optimizasyonunda aktif rol aldım. 2007 yılında mail orderlarla uzaktan satış yapılan bir dönemde, sıfır kağıt çalışmaya başladık. 2010 yılında ise kurumun tüm dijital dönüşümünü tamamlamıştık. Rakiplerimize göre çok daha küçük bir ekiple, çok büyük satışlar yapıyorduk. Burada yakaladığımız üstün başarıları, sektöre sunabilme adına 2016’da bi.technology Dijital DönüşümAjansı’nıkurduk. İlk projemiz, Rixos markası olan The Land of Legends’a online pazarlama kanalları ve çağrı merkezinin kurulmasıydı. O dönem kendi yazılım kadromuz yoktu, buna rağmen 7 ay gibi kısa bir sürede projenin tamamlanmasını sağlayıp, devrettik. Ardından, 3 yıllık yoğun bir çalışma sonucunda oteller için Dijital Dönüşüm PlatformuJulienn’i hayatageçirdik. Amacımız otellerin tam entegre şekilde, mobil dünya ve dijital teknolojilerin tüm avantajlarından faydalandırarak, verimliliği, karlılığı ve misafir memnuniyetini daha da arttırmaktır.” dedi.

Standart paketleryok, kuruma özel platform

Otellerin Dijital Dönüşüm Platformu olan Julienn’in mimarı bi.technology şirketinin CEO’su Suat Gücel, “ Şu an piyasada bir çok yazılım şirketi sektör ihtiyaçlarını karşılamak adına ürünler geliştiriyor. Otellerde yoğun kullanılan PMS’lerin boşluklarını doldurmak için de yan  ürünler geliştiren yazılım firmaları da var.Bunlar 1 oteli olan klasik yapılar için çok uygun ve ekonomik. Oysa zincir veya marka büyük oteller bu paketlere sığmaya çalışmamalı. Kendi misafirperverlik süreçlerini, kendi iş süreçlerini, kendine özel hale getirmeli.

Bundan 10 sene evvel bir otelde 1-2 yazılım varken, şu anda ortalama 10, bundan sonra da çeşitli karar algoritmalarının da dahil olmasıyla 20-30 tane farklı yazılım entegre bir şekilde çalışması gerekecek. İşte biz burada biz devreye giriyoruz. Öncelikle otel yönetimi ile kurumun tüm ihtiyaçlarını ve sağlanacak avantajları belirliyoruz. Mevcut alt yapının uygunluğuna göre, projeyi bütçelendirip,yatırım şekline karar verilmesine destek oluyoruz. Sonra, bir taraftan projenin hedeflenen bütçe ve sürede tamamlanmasını yönetirken, diğer taraftan kurum çalışanlarını dijital dönüşüm ve yeni süreçlere hazırlıyoruz.

Güçlü bir teknoloji şirketi olmamızın yanı sıra sektör know-how’ımız sayesinde pandemi sonrasında turizm sektöründe zincir ve büyük oteller bazında dijital dönüşüm devrimini başlatıyoruz. Otel işletmelerinin teknolojik yaşam ihtiyacı olan dijital dönüşüm danışmanlığı, uygulama geliştirme, optimizasyon danışmanlığı ve yapay zeka uygulamalarını tek bir çatı altında toplayarak, otellerin maliyetlerini düşürmek ve bunu yaparken de hizmet kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Artık dünyada mobil dönem yaşanıyor. Otel sahipleri ve üst düzey yöneticileri tüm operasyonelsüreçleri ve raporlamaları cep telefonlarından, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar anlık olarak görebilmelidir. Bu sebeple, turizm sektöründe kuruma özel çözümler sunarak sektöre hizmet veren tüm firmalardan ayrışıyoruz.”dedi.

bi.technology şirketinin CEO’su Suat Gücel

Dijital kalite ve performans ölçümü ile memnuniyet oranları yükselirken, maliyetler düşecek

Gücel,“Dijital dönüşüm, yazılımı değiştirmekle değil, kafaları değiştirmekle olur. Çalışanlarımızdan beklentilerimiz çok fazla, bu sebeple onların günlük hayatını kolaylaştıracağız. Görevlerini, mesai saatlerini, çalışma takvimini ve kişisel performans takibini takip edebilecekler, ayrıca izin işlemlerini uygulama üzerinden verebilecek. Sistem çalışanların süreçlere uygun hareket etmesini ve gerekli durumlarda otomatik hatırlatmalarla performansını yükseltmesine yardımcı olacağız. Dijital Performans ölçümlemeleriyle, kaliteli ve verimli çalışanların belirlenmesini ve ödüllendirilmesini sağlayacağız. Bu şekildehem çalışan memnuniyeti ve sürekliliği sağlayacağız hem de verimlilik arttıracağız. Çalışanların dijital dönüşüme katkıda bulunabilecekleri, önerileri ile şirkete fayda sağlayabilecekleri katılımcı bir teknoloji geliştirme vizyonu vermeye çalışacağız.

Katılımcı misafir = sadık misafir

Sektör, misafirlerinin günlük teknolojialışkanlıklarının gerisinde kaldı. Misafirlerin otel ekosisteminde daha katılımcı olmalarını sağlayıp, otele aidiyet yaratmayı planlıyoruz. Bu sebeple, misafir deneyimine çok önem verdik. Misafirlerin, ilk rezervasyondan Check-in’e, otelde geçirdiği süreden  Check-out edene kadar süre içinde, kimse ile konuşmadan ve temas etmeden tüm tatil deneyimini yaşamasını sağlayacak bir alt yapı önerimiz var. Bu şekilde, giriş öncesinde ve konaklama sırasındaki otel içi harcama miktarlarında ciddi artış sağlamayı, operasyonel anlamda da ilave verimlilik sağlamayı planlıyoruz. Ayrıca, konaklama sonrası da misafir etkileşimine devam etmemizi kolaylaştıracak otomasyonlarımız da olacak.

Başlangıçta maksimum üç otel grubu faydalanabilecek

Otelin tüm ihtiyaçlarının tespit edip kuruma özel bir proje çalışılacağı için, başlangıçta sadece 2 veya 3 otel grubuna hizmet verecek olan bi.technology şirketinin CEO’su Suat Gücel konuyla ilgili, “Son derece kapsamlı ve uzun soluklu bir proje yönetimi çalışmasından bahsediyoruz. Çalışmaya başlayacağımız otellerin Yönetim Kurulu ve üst yöneticileri ile gece-gündüz hummalı çalışmalar yapacağız. Otelleri geleceğe hazırlarken, çalışan tüm yönetici ve personeli de bu dijital dönüşüme adapte edici eğitim çalışmalarımız olacak. Bu sebeple başlangıç aşamasında sadece 2 veya 3 otel grubuna hizmet verebileceğiz.Amacımız başlangıçta çalışacağımız partnerlerimiz için tüm dünyada parmakla gösterilecek bir başarı hikayesi yaratmak, sonrasında da Dijital Dönüşüm devrimini global pazarlara da açmayı hedefliyoruz.Birlikte global bir başarı örneği yaratma heyecanımızla, bu yolculukta bizimle beraber yer almak isteyen zincir oteller, a la carte hizmeti sunmak üzere konsept değiştirecek büyük otelleri veya hali hazırda a la carte hizmet sunan otelleri iş ortaklığına davet ediyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

www.bi.technology

Etiketler: bi.technologyotel teknolojileriresort otellerturizm sektörü
ShareTweet
Önceki İçerik

Sezar’dan dört yeni ürün birden…

Sonraki İçerik

Lil’a Restaurant, Doğu Avrupa’nın En İyi Lüks Otel Restoranı seçildi

Sonraki İçerik
Lil’a Restaurant, Doğu Avrupa’nın En İyi Lüks Otel Restoranı seçildi

Lil’a Restaurant, Doğu Avrupa’nın En İyi Lüks Otel Restoranı seçildi

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram

foodmoodmagazine

Food Mood Magazine dijital mecralarının resmi instagram hesabıdır.
...
YOUTUBE: Food Mood Magazine
...
Her daim yemek modunda olanları bekliyoruz.

FoodMood
UKİYO, YAZ GECELERİNE ASYA ESİNTİSİ KATIYOR E UKİYO, YAZ GECELERİNE ASYA ESİNTİSİ KATIYOR
Eşsiz Boğaz manzarası, ‘Yarının Asyası’ konseptli mutfağı, Executive Chef Ercan Yamantürk imzalı yeni menüsü ve kentin ışıklarını seyre dalacağınız romantik atmosferiyle Ukiyo Restaurant & Bar, bu yaza da tatlı bir esinti katıyor. 
...
Ukiyo’nun yeni menüsünde özel suşi sunumlarından tempuralara, dimsum, ton balığı tataki, gökkuşağı karidesli salata, tempura karides üçlüsü, buharda dana etli boa bun, Ukiyo ‘kushikatsu’ tavuk, Malezya usulü wokta pişirilmiş deniz ürünlü ‘Char Kway Teow’, ağır ateşte pişirilmiş ördek, ananaslı ve zencefilli panna cotta, fırınlanmış alaska ve mochi çeşitlerine kadar eşsiz tatlar yer alıyor. 
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@fairmontquasaristanbul
@ukiyoistanbul
@ercanymntrk 
#fairmontquasaristanbul #ukiyoistanbul #Uzakdoğu #uzakdoğulezzetleri #uzakdoğumutfağı #susi #suşi #sushi #lezzet #yemek #mutfak #taste #gurme #sef #şef #chef #executivechef #gurme #foodmoodmagazine #food #foodmood #foodblog #instafood #foodpic
DİVAN MERSİN, ŞEF SEDAT BUĞDAY"A EMANET... Me DİVAN MERSİN, ŞEF SEDAT BUĞDAY"A EMANET...

Mersin’in sayısız uygarlığın izleriyle zenginleşen geleneği, Divan markasıyla özdeşleşmiş mükemmeliyetçi hizmet ve modern tasarım anlayışı ile Divan Mersin’in mutfağı Şef Sedat Buğday’a emanet. Sektörde 30 yılı aşkın deneyimiyle pek çok başarıya imza atan Şef Sedat Buğdağ, en özel menülerini Divan Mersin misafirleri için hazırlıyor. 
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@divanotelleri 
@divan_mersin 
#Divan #divandayız #mersin #divanotelleri #mersinotelleri #Şef #chef #sef #executivechef #taste #lezzet #şefindünyası #cheflife #chefslife #cheftalk #cheftime #chefstalk #chefstable #gastronomi #hotel #foodmood #foodmoodmagazine #foodblogger #foodblog #gurme
CADDE’NİN EN YENİSİ; FERİDA BRASSERIE   İl CADDE’NİN EN YENİSİ; FERİDA BRASSERIE
 
İlk şubesini tarihi Fişekhane'de açan Ferida Brasserie, ikinci şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete soktu. Şef Murat Bozok imzalı enfes tabaklar, Balkan mutfağının damak çatlatan lezzetleri ve birbirinden iddialı imza kokteyller, Ferida Cadde'nin büyüleyici ambiyansında misafirlerine kusursuz bir gastronomi deneyimi yaşatacak.
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@feridaistanbul
#ferida #mekan #restaurant #cadde #bağdatcaddesi #lezzet #yemek #mutfak #food #mekanönerisi #neredeyiyelim #taste #brasserie #şef #sef #chef #aşçı #gastronomi #cheftime #cheftalk #cheflife #foodmood #foodmoodmagazine #fmm #foodblogger #foodmagazine
İSTANBUL’UN YENİ GÖZDESİ; OLEF RESTAURANT   İSTANBUL’UN YENİ GÖZDESİ; OLEF RESTAURANT
 
Şehrin kalbi Şişli’de konumlanan Wish More Hotel Şişli, benzersiz hizmet anlayışına bir yenisini daha ekliyor. Otelin giriş katında kapılarını açan Olef Restaurant, deneyimli Executive Chef’i Muhittin Kabasakal imzası ile Akdeniz’in enfes tatlarını İstanbul’a taşıyor.

Yaratıcı reçeteler...

Otelin deneyimli şeflerinin imzasıyla hazırlanan zengin menü, damakları şenlendiren bir başlangıç yapıyor. Tortilla mısır cipsi, ev yapımı guacamole ve salsa sos eşliğinde hazırlanan Chips & Guacamole, güne mükemmel bir başlangıç yapmak isteyenlere göre. Sağlıklı bir seçenek arayanlar için lor peynirli hardallı limoncello sos, çilek ve armut ile servis edilen Semiz Otu Salatası yer alıyor. Roka Salatası ise balsamik sos, cherry domates ve parmesan peynirli panko ile mükemmel bir kombinasyon oluşturuyor.
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@wishmorehotels
@muhittinkabasakall
#wishmorehotel
#olefrestaurant #mekan #restoran #Restaurant #alacarte #finedining #mekantavsiye #neredeyiyelim #mekanönerisi #şef #sef #chef #lezzet  #executivechef #cheftalk #cheftime #food #foodmoodmagazine #foodblog #cookart #Culinary #mutfak #yemek #cooking #gastronomi #taste
RU BODRUM, YENİ YÜZÜYLE AÇILIYOR Bodrum Dibek RU BODRUM, YENİ YÜZÜYLE AÇILIYOR

Bodrum Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nün içerisinde bulunan RU Bodrum tarihi ve sanatsal atmosferi ile misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Yenilenen menüsü ve sunumları ile Mayıs ayı içerisinde açılacak olan restoranın mutfak ekibinin başında ünlü şef Emre Çilek bulunuyor. 
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@rubodrum
#rubodrum #Bodrum #bodrummekanları #bodrumtatili #bodrumyemek #yemek #lezzet #mutfak #taste #food #foodism #foodmoodmagazine #foodmoood #şef #chef #cheflife #cheftime #gurme #gastronomi #foodtime #foodie #yummy #yemekkeyfi #finedining #alacarte
BUBA’S’TAN HAFİF VE SAĞLIKLI LEZZETLER   Ru BUBA’S’TAN HAFİF VE SAĞLIKLI LEZZETLER
 
Rumelihisarı’ndaki mükemmel manzarası eşliğinde misafirlerini ağırlayan Buba’s Bosphorus menüsündeki fit tariflerle de fark yaratıyor. Boğaz’da yürüyüşün ardından taptaze ve besleyici tatlar arayanlar veya öğle ve akşam yemeklerinde hafif bir menüyü tercih edenler, Buba’s’ta buluşuyor. 
.
Haberin detayı www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@bubasbosphorus
#bubasbosphorus
#mekan #mekantavsiye #mekanönerisi #neredeyiyelim #yemek #mutfak #lezzet #şef #chef #restoran #istanbulmekanları #Bosphorus #boğazmekanları #cheftime #cheftalk #gastronomi #food #goodfood #foodmoodmagazine #foodmood #foodblog #Culinary #cook #fish #levrek #seafood #gurme #taste
Load More... Follow on Instagram
  • 🔥POPÜLER
  • 📌Editörden
  • ⭐️Son
Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Karaköy Güllüoğlu, yeni mağazasında hizmet vermeye başladı

Karaköy Güllüoğlu, yeni mağazasında hizmet vermeye başladı

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Yeni nesil Diyarbakır mutfağı Fırın-ci Fişekhane’de

Yeni nesil Diyarbakır mutfağı Fırın-ci Fişekhane’de

Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Lahmacun mu pide mi?

Lahmacun mu pide mi?

Şef Mehmet Yalçınkaya ilk kitabı ‘Denizden’i tanıttı

Şef Mehmet Yalçınkaya ilk kitabı ‘Denizden’i tanıttı

MSC Splendida, İstanbul çıkışlı turlarına başladı

MSC Splendida, İstanbul çıkışlı turlarına başladı

Ukiyo, yaz gecelerine Asya esintisi katıyor!

Ukiyo, yaz gecelerine Asya esintisi katıyor!

Divan Mersin, Şef Sedat Buğday’a emanet!

Divan Mersin, Şef Sedat Buğday’a emanet!

Cadde’nin en yenisi; Ferida Brasserie

Cadde’nin en yenisi; Ferida Brasserie

Food Mood Magazine

© 2021 Tüm yayın hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Food Mood Magazine

  • Hakkımızda
  • Reklam Ver
  • Künye
  • E-Bülten aboneliği

Bizi Takip Edin

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • YEME&İÇME
  • SEYAHAT&KONAKLAMA
  • ŞEFİN DÜNYASI
  • RAFTAKİLER
  • VİDEO

© 2021 Tüm yayın hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Size daha iyi hizmet sunabilmek adına çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik Politikası sayfasından erişebilirsiniz.
Kabul Et
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.