Salı, Haziran 28, 2022
Food Mood Magazine
  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • YEME&İÇME
  • SEYAHAT&KONAKLAMA
  • ŞEFİN DÜNYASI
  • RAFTAKİLER
  • VİDEO
No Result
View All Result
Food Mood Magazine
  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • YEME&İÇME
  • SEYAHAT&KONAKLAMA
  • ŞEFİN DÜNYASI
  • RAFTAKİLER
  • VİDEO
No Result
View All Result
Food Mood Magazine
No Result
View All Result

Türk mezeleri 150 ülkenin sofralarını süslüyor

Anadolu topraklarında yetişen meyve ve sebzelerin, baharatlar, zeytin, zeytinyağı, kuru meyveler, hububat, bakliyat ve yağlı tohumlarla harmanlanmasıyla lezzet şölenine dönüştüğü mezeler, 150 ülkenin sofralarını süsleyerek Türkiye’ye 2021 yılının Ocak-Kasım döneminde 207 milyon dolar döviz getirdi.

Türk mezeleri 150 ülkenin sofralarını süslüyor

traditional turkish appetizers on table in evening sun light. Close-up, shallow depth of field.

Humus, şakşuka, barbunya pilaki, patlıcan kızartma, fava, közlenmiş patlıcan ve biber grubunun yer aldığı ürün grubu 56 milyon dolarlık tutarla dünyanın en çok talep ettiği meze grubu olurken, zeytin, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve kekik karışımından elde edilen tapenade sosunun da yer aldığı sos grubundan 44 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırıldı. Mezeler içerisinde en çok ilgi gören Acuka, Ajvar, Bruschetta gibi mezelerin yer aldığı sos grubu ise 38 milyon dolarlık ihracatı hanesine yazdırdı.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak

Türkiye’nin yıllık 55 milyon ton taze meyve ve sebze ürettiği bilgisini veren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Anadolu topraklarında yetişen meyve sebzeleri, baharatlar, zeytin, zeytinyağı, kuru meyveler, hububat, bakliyat ürünleriyle harmanlayarak eşsiz mezeler hazırlayarak, dünya sofralarını donattıklarını dile getirdi.

Türk mezelerini en çok Almanlar ve Iraklılar sevdi

Türk mezelerinin en çok Almanya’dan talep gördüğü bilgisini veren Hayrettin Uçak, “Almanya’ya 2021 yılının Ocak-Kasım döneminde 52 milyon dolarlık meze ürünleri ihraç ettik. Irak, 28 milyon dolarlık taleple ikinci sırada yer alırken, zirvenin üçüncü sırasının sahibi 15 milyon dolarlık ihracatla Amerika Birleşik Devletleri oldu. Bu ülkeleri; Romanya, İngiltere, İsrail, Hollanda, Bulgaristan, Etiyopya ve Birleşik Arap Emirlikleri takip etti” şeklinde konuştu.

Humus, en çok ihraç edilen meze çeşitlerinden biri oldu.

Meze ihracatında hedef 500 milyon dolar

Dünya genelinde hazır gıdaya yönelik talep artışı olduğuna vurgu yapan Başkan Uçak sözlerini şöyle tamamladı: “Yemek hazırlamak için çok farklı ürünleri satın almak, mutfakta hazırlık ve yemek pişirmek insanların büyük zamanını alıyor. Bunun yerine çok farklı lezzetlerin bir araya getirildiği mezeler insanların bu zamanını kendisine ayırmasına yardımcı oluyor. Bu nedenle önümüzdeki dönemde mezelere talebin artmasını bekliyoruz. Türkiye’de meze üretiminde ve ihracatında öne çıkan başarılı firmalarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde meze ihracatımızın 500 milyon dolar bandına ulaşacağını öngörüyoruz.”

www.eib.org.tr

Etiketler: Ege İhtacatçı BirlikleriEge Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğigıda ihracatımezemeze ihracatıTürk mezeleri
ShareTweet
Önceki İçerik

Coğrafi İşaretli ‘Kilis Zeytinyağı’ İstanbul’da tanıtıldı

Sonraki İçerik

Yemek.com 2021 yılında en çok tercih edilen lezzetleri ve yemek tariflerini açıkladı

Sonraki İçerik
Yemek.com 2021 yılında en çok tercih edilen lezzetleri ve yemek tariflerini açıkladı

Yemek.com 2021 yılında en çok tercih edilen lezzetleri ve yemek tariflerini açıkladı

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram

foodmoodmagazine

foodmoodmagazine
NİŞANTAŞI’NDA BİR VAHA; DARK UNİQUE TASTE
 
Nişantaşı’nda bir vaha olan Dark Unique Taste; ferah bahçesi, şık iç dizaynı ve benzersiz tatlarıyla misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyor. Kahvaltıdan ana yemeğe, başlangıçlardan özel tarifli tatlılara, kahve çeşitlerinden atıştırmalıklara geniş bir lezzet yelpazesine sahip olan mekan, özellikle kokteylleriyle ziyaretçilerinin kalbini çalıyor. 
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@darkuniquetaste
#mekan #restoran #taste #yemek #mekanönerisi #neredeyiyelim #chefs #chef #şef #chefstalk #chefstime #culinary #nişantaşı #istanbulmekanları #culinary #foodstyling #foodporn #food #foodpic #gastronomi #foodmoodmagazine #foodmood #mutfaksanatları #Cook
EŞSİZ MANZARADA KAHVALTI KEYFİ BARNATHAN ROOF’TA
 
Barnathan Roof, açık büfe kahvaltısını, Galata Kulesi, Boğaz ve Haliç’i keyifle izleyebileceğiniz, Galata Bölgesi’ndeki en güzel manzara eşliğinde sunuyor. 
 
Tarihi aslına uygun olarak restore edilerek özel konaklama tesisi olarak turizme kazandırılan Barnathan otelinin teras katında yer alan Barnathan Roof, ev yapımı reçelleri, kendi özel üretimi zeytinyağı ile tatlandırılmış lezzetleri, çiftlik ürünü özel peynirleri ve şeflerinin özel reçeteleriyle hazırlanan sıcaklarıyla misafirlerine eşsiz manzarada lezzet ve keyfi birarada yaşatıyor. 
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@thebarnathan 
#barnathanroof #Galata #galatakulesi  #Boğaz #boğazmanzarası #Bosphorus #kahvaltı #kahvaltımekanları #breakfast #brunch #mekan #mekanönerisi #neredeyiyelim #şef #chef #lezzetdüşkünü #gurme #yummy #foodism #foodmoodmagazine #foodmood #gastronomi #foodpic #foodinstagram #foodporn
LAGO BODRUM, YENİ SEZONA “MERHABA” DEDİ 19 LAGO BODRUM, YENİ SEZONA “MERHABA” DEDİ

1996 yılında, Paloma Group Hotels bünyesine dahil olan Babana Hotel, yenilenen restoran ve bar konseptiyle yeni sezonda da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Satsuma eşliğinde lagos balığı

Zengin kahvaltı menüsünün yanı sıra birbirinden leziz mezeleriyle Ege mutfağını sofrasına taşıyan restoran, damaklarda unutulmaz lezzetler bırakıyor.

Ara sıcaklarda tadına doyulmaz bir lezzet, Siyah Sarımsaklı Karides sunan Lago Bodrum’un ana yemeklerinde ise, restoranın en iddialı seçeneklerinden Kağıtta Deniz Levreği ve Satsumalı Lagos bulunuyor.
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@lagobodrum
#lagos #balık #yemek #mekan #Bodrum #bodrummekanları #lezzet #mekanönerisi #neredeyiyelim #chef #şef #seafood #gastronomi #food #foodmoodmagazine #foodmood #taste #gurme #restaurant #foodie #yummy #culinary
GALATA SEVEN HILLS, MANZARASI VE LEZZETLERİYLE BÜYÜLÜ BİR AMBİYANS SUNUYOR 
 
Şehrin dinamik atmosferini eşsiz bir manzara ile birleştiren, özel reçeteli kokteylleri ve sunumlarıyla lüks bir hizmet sunan Galata Seven Hills hem eğlenmek hem de yemek yemek için farklı bir rota arayanların yeni alternatifi oluyor.
İstanbul’un tarihi yarımada dokusunu hissettirip iyi müzik eşliğinde eğlenceyi doruklarına kadar yaşatan Galata Seven Hills iç dekorasyonula oldukça dikkat çekiyor.
 
Şehrin kokteyl kültürünün parlayan yıldızı Galata Seven Hills Galata, sezonluk malzemelerle hazırlanan birbirinden özel kokteylleri ve renkli tabaklarıyla öğle ve akşam yemekleri de için her zevke uygun alternatifler sunuyor. Servisi ve kaliteli hizmetiyle çok beğenilen mekânın geniş yelpazeli kokteyl menüsündeki her bir tat kendinden beklenenden fazlasını veriyor.

Her aşamada oldukça titiz bir gıda güvenliği politikası uygulayan Galata Seven Hill’ ın kendine özgü imza lezzetler arasında; Kaburgalı banduma, miso soslu morino ve somon bowl yer alıyor. Sushiler konusunda da iddialı olan mekanda paylaşımlıklar olarak Gillardeau istiridye, Beluga havyar, levrek ceviche, dilli tartine mutlaka denenmesi gerekenler arasında bulunuyor. Tatlı etabında ise Mochi, kusursuz bir tamamlayıcı rolünü üstleniyor
Lezzet ve eğlence deneyimini özgün bir ambiyansta bir araya getiren mekânda pazar günleri ise, akustik trio dinletisi ile unutulmaz bir güne dönüşüyor. Haftanın 7 günü 12:00 / 02:00 saatleri arasında hizmet veren Galata Seven Hills rezervasyon sistemiyle misafirlerini kabul ediyor.
.
.
.
@galatasevenhills
#mekan #kokteylbar #istanbulmekanları #Galata #mekanönerisi #lezzet #kokteyl #bar #brasserie #mutfak #yemek #food #foodstyling #foodmoodmagazine #foodmood #chef #şef #chefstalk #chefs #gastronomi #mixology #foodpic #foodie #gurme #foodporn #foodism #foodinstagram
👩‍🍳İYİ HAFTALAR 👨‍🍳 . . . . . # 👩‍🍳İYİ HAFTALAR 👨‍🍳

.
.
.
.
.
#İyihaftalar #pazartesi #goodweek #monday #foodmood #food #foodpic #foodpics #foodporn #foodstyling #foodgasm #foodstagram #foodie #foodlover #foodphotography #foodstylist #foodblogger #foodmoodmagazine #gastronomi #taste #cooking #culinary #cookart #instafood #foodporn #tatlı #dessert #chef #şef #chefstalk #chefstime
HAYATA KEYİF VE LEZZET MOLASI; CHALET GARDEN   S HAYATA KEYİF VE LEZZET MOLASI; CHALET GARDEN
 
Swissôtel The Bosphorus’un en sevilen mekanlarından olan Chalet Garden, yaz sezonu ile birlikte yeniden İstanbulluların buluşma noktası oluyor.
 
Şehrin merkezinde doğa ile iç içe olma ve açık havanın tadını sonuna kadar çıkartabilme fırsatı sunan Chalet Garden, menüsündeki eşsiz lezzetleri, imza içecekleri ve ambiyansıyla unutulmayacak bir deneyim vaat ediyor.
 
Şef Soner Kesgin’in hazırladığı menüsünde poke bowl’lar, paylaşımlı tabaklar ve atıştırmalıklar yanı sıra pizza dog, klasik frankfurter ve bratwurst, burger, bun, fajitas gibi seçenekler bulunuyor. Bu lezzetlere geniş içecek menüsü eşlik ediyor.  Aynı zamanda Chalet Garden, yaz boyunca misafirlerine alternatif günlerde farklı sanatçılarla canlı müzik keyfi sunuyor. 
.
Haberin detayı 
www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde 
.
.
.
@chaletgarden
@swissotelthebosphorus 
#swissotel #chaletgarden #mekan #isviçremutfağı #isviçre #menü #menu #lezzet #gurme #foodie #lezzetdüşkünü #istanbulotelleri #istanbulmekanları #yemek #food #mekanönerisi #foodmoodmagazine #foodmood #foodpic #foodgasm #chef #şef #chefslife #chefstime #gastronomi #yemeiçme #istanbul
Load More... Follow on Instagram
  • 🔥POPÜLER
  • 📌Editörden
  • ⭐️Son
Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Yeni nesil Diyarbakır mutfağı Fırın-ci Fişekhane’de

Yeni nesil Diyarbakır mutfağı Fırın-ci Fişekhane’de

Michelin Yıldızı alan Türk şef Ahmet Dede, Food Mood Magazine’e konuştu!

Michelin Yıldızı alan Türk şef Ahmet Dede, Food Mood Magazine’e konuştu!

Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Lahmacun mu pide mi?

Lahmacun mu pide mi?

Şef Mehmet Yalçınkaya ilk kitabı ‘Denizden’i tanıttı

Şef Mehmet Yalçınkaya ilk kitabı ‘Denizden’i tanıttı

Nişantaşı’nda bir vaha; Dark Unique Taste

Nişantaşı’nda bir vaha; Dark Unique Taste

Eşsiz manzarada kahvaltı keyfi Barnathan Roof’ta

Eşsiz manzarada kahvaltı keyfi Barnathan Roof’ta

Antik kalıntılar arasında sunset eğlencesi

Antik kalıntılar arasında sunset eğlencesi

Lago Bodrum, yeni sezona “merhaba” dedi…

Lago Bodrum, yeni sezona “merhaba” dedi…

Food Mood Magazine

© 2021 Tüm yayın hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Food Mood Magazine

  • Hakkımızda
  • Reklam Ver
  • Künye
  • E-Bülten aboneliği

Bizi Takip Edin

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • YEME&İÇME
  • SEYAHAT&KONAKLAMA
  • ŞEFİN DÜNYASI
  • RAFTAKİLER
  • VİDEO

© 2021 Tüm yayın hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Size daha iyi hizmet sunabilmek adına çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik Politikası sayfasından erişebilirsiniz.
Kabul Et
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.