Food Mood Magazine

Beta Yeni Han, Dünya Kahve Günü’ne bekliyor!

Beta Gıda, 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nü 16. yüzyılda İstanbul’da kahvenin ilk kavrulduğu yer olma özelliğini taşıyan sembolik yapılarından Beta Yeni Han’da, kahveseverlerin bir araya geleceği özel bir etkinlikle kutlayacak. 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nde, kahvenin tarihi, kahveye dair hikayeler, kahve demleme-saklama-pişirme yöntemleri gibi başlıklarla, kahve üstadı Cenk Girginol’un keyifli sohbetini dinleme imkanı bulacak olan Beta Yeni Han misafirleri, konuşma sonrası düzenlenecek cupping yarışması ile de keyifli anlar yaşayacak.

En fazla 5-7 kişinin katılımıyla gerçekleşecek cupping yarışmasında, hazırlanan dünya kahvelerinden her kişi için beş grup içinde dörderli fincanlar demlenecek, her dört fincanın bir tanesi farklı bir dünya kahvesi olacak. Farklı olan kahvenin tahmin edilmeye çalışacağı yarışmada beş grup sonunda seçilecek birinci, ikinci ve üçüncüye hediyeler verilecek. Cenk Girginol’un ev sahipliğinde gerçekleşecek cupping yarışmasına damak tadına güvenen herkes katılabilir.

Birbirinden leziz Beta kahveler ve tadım ikramlarıyla lezzetlenecek etkinlik, tüm Beta Yeni Han ziyaretçilerinin katılımına açık olacak.

betayenihan.com