Food Mood Magazine

Demirci Döner Londra’ya açılıyor

İstanbul’da Fatih, Ataşehir Watergarden ve Maltepe’de şubeleri bulunan Tarihi Demirci Döner Lokantası sahibi Orçun Ongun, şimdi de gözünü Londra’ya dikti. Haftalık Para Dergisi’nde Kerem Köfteoğlu’nun haberine göre Ongun, İngiltere’nin başkenti Londra’da finans merkezlerine yakın olan Kensington ve Oxford Street arasında bir yer arıyor.

Para Dergisi’ndeki habere göre, genç girişimci Londra’daki yatırımı Ankara Anlaşması’nın Türklere sağladığı avantajlardan yararlanarak gerçekleştirecek. Ongun’un bu iş için 200 bin poundluk (yaklaşık 2 milyon TL) bir bütçe ayırdığı belirtiliyor. Ataşehir Watergarden şubesinde ‘Beyaz yakalılara’ yaprak döneri sevdiren Ongun’un Londra’da hizmete açacağı lokantada bir ilke atacağı söyleniyor. Ongun, Türk dönerinin Avrupa’daki “atıştırmalık, al-götür-take away” imajını değiştirip, odun ateşinde pişireceği döneri ailecek oturulup yenen bir ürün haline getirmeyi planlıyor.  

Yeni restoranı için 100-120 metrekarelik uygun bir yer arayan genç girişimcinin Londra’da hizmete açacağı lokantasının kapasitesi de ortalama 70 kişilik olacağı belertiliyor. Ankara Anlaşması’nın Türk yatırımcılara sunacağı avantajlardan yararlanacak olan Ongun’un, Türkiye’den deneyimli döner ustalarını istihdam etmek için gerekli izinleri aldığı yeni lokantasının kapılarını da 2021’in ilk aylarında açacağı kaydediliyor. 

Uzmanlar pandemiye rağmen gıda sektöründeki hareketliğin devam ettiğini ve yeni yatırımların bazı ortaklıkları da gündeme getireceğine dikkat çekiyor. Konuyu bu açıdan değerlendiren bur uzman, Tarihi Demirci Döner’in Londra’da hizmete girecek şubesinin başarılı olması halinde başta Körfez ülkeleri olmak üzere Arap yatırımcıların ortaklık tekliflerine de beraberinde getireceğini belirtiyor.