Food Mood Magazine

Geleceğin gıdası için yeni Ar-Ge merkezi!

Plant Factory, Ar-Ge çalışmaları ile Türkiye’de dikey tarımın geleceğini şekillendirmeyi ve kendi geliştirdikleri dikey tarım teknolojisini dünyaya ihraç etmeyi hedefliyor. Bu hedef ile 2020 yılında Gebze Teknik Üniversitesi ile üniversite-sanayi iş birliği protokolünü imzalayarak çalışmalarını başlattığı Ar-Ge tesisini 2022 Haziran ayında hayata geçirdi.

Plant Factory’nin tüm Ar-Ge çalışmalarının ortak amacı, tüketiciye mümkün olan en taze, lezzetli, sağlıklı, besleyici ve güvenli gıdayı mümkün olan en verimli kaynak kullanımı ve en düşük karbon ayak izi ile sürdürülebilir bir şekilde ulaştırabilmek.

GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü’nün imkanlarıyla ve Dr. Öğr. Üyesi Ümit Barış Kutman ve Dr. Öğr. Üyesi Bahar Yıldız Kutman’ın danışmanlığında Kutmanlab ekibinin desteğiyle hayata geçirilen Ar-Ge tesisinde; başta verim, kalite ve etkinlik odaklı olarak bitki besleme optimizasyonu, LED aydınlatmada maliyet etkinliği ve yetiştirilen ürünlerin besin içeriklerinin özelleştirilmesi ve bu yolla fonksiyonel gıdaların üretilmesi olmak üzere, birçok farklı alanda Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirilecek.

www.plantfactory.company