Food Mood Magazine

Inventis’ten yeni mayalı ekmek karışımları

Traditional wheat freshly rustic baked bread on wooden cutting board. Artisan sourdough bread. Loaf of bread

Un, su ve mayayla başlayan yolculuk, ısıyla buluşuyor ve sofraların olmazsa olmazı ekmek ortaya çıkıyor. Günlük öğünlerin oldukça önemli bir besin maddesi olan ekmek, en temel enerji kaynakları arasında yer alıyor. Fırın raflarında gördüğümüz ekmek çeşitlerine de her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu durum son yıllarda tüketicilerin ekmek alışkanlarını değiştirmiş olmasından kaynaklanıyor. Lesaffre da fırıncıların müşterilerinden gelen farklı ekmek isteğini karşılamak için mayalı ekmek karışımlarına her geçen gün yenisini ekliyor.

Artırdıkları ekmek çeşitlerini müşterilerinin beğenisine sunarak, fark yaratmak isteyen fırınların pratik yardımcısı Lesaffre, ekmek ustalarının farklı ve lezzetli ekmek yapabilmeleri için iki yeni ürün geliştirdi: Inventis Balkan Mayalı Ekmek Karışımı ve Inventis Sarı Başak Mayalı Ekmek Karışımı. Fırıncıların, kendine özgü ve hissedilir aromaları sayesinde iki yeni Inventis Mayalı Ekmek Karışımıyla ürettikleri ekmekler, hem göze hem de damağa hitap ediyor.

Geç bayatlayan ekmekler

Inventis Balkan Mayalı Ekmek Karışımı, yüksek tolerans ve su kaldırma özelliğine sahip. İçeriğindeki ekşi hamur tozları sayesinde kısa sürede lezzetli ve geç bayatlayan ekmekler üretilmesini sağlıyor. Inventis Balkan Mayalı Ekmek Karışımı ile Stara Peka (Balkan) ekmeğinin yanı sıra, Kastamonu ekmeğinden Ciabatta ekmeğine kadar geleneksel ve düzenli iç yapıya sahip çeşit çeşit ekmekler üretilebiliyor.

Sarı renkli, lezzetli ve gözenekli ekmekler

Inventis Sarı Başak Mayalı Ekmek Karışımı da içeriğinde yer alan sarı buğday ve ekşi hamur tozları sayesinde sarı renkli, lezzetli ve gözenekli iç yapıya sahip ekmekler üretilmesini sağlıyor. Karışım; ekmeklere hacim, renk ve yumuşaklık kazandırıyor. Inventis Sarı Başak Mayalı Ekmek Karışımı ile Alaşehir ekmeğinden Trabzon ekmeğine, Sarı Ciabatta ekmeğinden Ekşili Sarı Buğday ekmeğine kadar çok geniş yelpazede ve sarı görünümde, çeşit çeşit ekmekler yapmak mümkün oluyor.

Fırıncılar, yüksek kalitede ekmekler üretiyor

Inventis Balkan Mayalı Ekmek Karışımı ve Inventis Sarı Başak Mayalı Ekmek Karışımları’nın içeriğindeki ekşi hamur; gözenekli, dilimlemesi kolay ve geç bayatlayan özel ekmekler yapılmasına yardımcı oluyor. Özenle seçilmiş hammaddelerin mükemmel kombinasyonu sayesinde Inventis Mayalı Ekmek Karışımı ile fırıncılar her üretimde standart tada, renge ve kokuya sahip yüksek kalitede ekmekler üretebiliyor.