Food Mood Magazine

Kaya Çiftliği’nden peynir tabağı hazırlamanın püf noktaları

Kaya Çiftliği’nin çeşit çeşit peynirleriyle hazırlayacağınız hem göze hem de damağa hitap eden bir peynir tabağı ile yeni yıl sofranıza lezzet katabilirsiniz. Peki peynir tabağı hazırlarken nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

Peynir seçiminde dikkat etmeniz gerekenler

Aroma çeşitliliği için tabağınızda yumuşak, olgunlaştırılmış, tuzlu-az tuzlu gibi seçenekleri bir araya getirin. Kaya Çiftliği’nin ürün gamında 5, 9 ve 12 ay olgunlaştırılmış özel beyaz peynirlerden İsli Çerkez Peynirine, İp Peynirinden İzmir Tulum Peynirine kadar tam 140 çeşit peynir sizi bekliyor.

Peynirleri nasıl dilimlemelisiniz?
Peynirlerinizi yuvarlak, dikdörtgen, küp küp ya da üçgen gibi farklı formlarda keserek birbirinden ayrıştırabilirsiniz. Peyniri düzgün ve şeklini bozmadan kesmeniz de önemli. Bunun için özel peynir kesme tellerinden ya da peynir bıçaklarından yararlanabilirsiniz. Peynir bıçağınız yoksa, keskin bir bıçak seçin ve kestiğiniz peynirin bıçağa yapışmasını engellemek için bıçağı kullanmadan önce sıcak suya batırıp kurulayın.

Lezzetli eşlikçiler
Farklı damak tatlarına hitap edecek kızarmış ekmek, milföy çubukları, kraker gibi seçenekleri tabağınıza eklemeyi unutmayın.Dilerseniz salam, pastırma kuru et gibi şarküteri ürünlerine tabağınızda yer verebilir, badem, ceviz, kaju, Antep fıstığı, fındık gibi kuruyemişler; kuru incir, kuru kayısı, salkım üzüm gibi meyvelerle tabağınızı zenginleştirebilirsiniz.

Buna dikkat!
Dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri de tüketilecek kadar peynire tabağınızda yer vermeniz. Tabağınızda kalan peynirler olursa, açılan ürünleribuzdolabına geri koyacağınız zaman temiz bir kapta muhafaza etmeye özen gösterin. Peynirlerinizi koyduğunuz kapların hava geçirgenliği sağlamamasına ve kapaklı olmasına dikkat edin.

www.kayaciftligi.com.tr