Food Mood Magazine

Kirpi lezzetleri Avrupa’ya açılıyor

Son 10 yılda hızla dünyanın farklı ülkelerine açılmaya başlayan Türk restoranları, global marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Hizmet ihracatına çok ciddi bir katkı sunan Türk restoran markaları aynı zamanda ülkemizin kültürü ve lezzetlerini de yurtdışına taşıyarak adeta bir kültür elçiliği yapıyor. İstanbul’da 2002 yılından beri faaliyet gösteren, hali hazırda bulunan altı şubesinde hem hizmet kalitesi, hem özel ürünleri hem de keyifli dekorasyonu ile uzun zamandır dikkatleri üzerine toplayan Kirpi, global marka yolculuğu için düğmeye bastı. Kirpi’nin ilk durağı Avrupa kıtası olacak. Yurtdışı yolculuğu İngiltere, Hollanda ve Almanya’dan başlayacak olan Kirpi, 2023 yılının ilk altı ayı içinde yeni açacağı restoranlarında lezzetlerini Avrupalılar ile tanıştıracak.

Metropoller hedefte  

Lestat Gıda A.Ş. CEO’su Caner Dınız, Türkiye’nin son 10 yılda hizmet sektöründe inanılmaz deneyim ve başarı kazandığını söyledi. Kirpi Restoranı 2023’te yurtdışına açma kararı aldıklarını kaydeden Dınız, “Öncelikle İngiltere, Hollanda, Almanya ve yine bu ülkelerin metropollerinde şubeleşerek büyüme hedefi içerisindeyiz. Bu yönde kapsamlı ve çok titiz bir çalışma yaptık. 2023 yılı içinde yurtdışındaki restoranlarımızı hizmete açmayı hedefliyoruz” diyor. Yurtdışı hamlesiyle birlikte hizmet ihracatına katkı sunmayı hedeflediklerini anlatan Dınız, “Sosyal nitelikli gıda perakendesi alanında büyük başarılar yakalayacağımızdan, ülkemize döviz kazandıracağımızdan, markamızı uluslararası platformda başarı ile temsil edeceğimizden eminiz” diye konuşuyor.

Lestat Gıda A.Ş. CEO’su Caner Dınız

1.5 milyon misafir  

Bu yıl Kirpi’nin toplam altı şubesinde 1.5 milyonun üzerinde misafir ağırladıklarını anlatan Caner Dınız, şunları söylüyor: “Bu misafirlerin yüzde 20’si yabancıydı. Bu misafirlerimizin Kirpi’ye karşı çok yüksek bir ilgisi olduğunu fark ettik. Restoranlarımızda inanılmaz mutlu oluyorlar. Yurtdışında şube açılması ile ilgili taleplerini de bizimle paylaşıyorlar. İlk yurtdışı atağını Avrupa’dan başlatmamızda misafirlerimizin de talepleri etkili oldu” şeklinde konuştu. Türk restoran markalarının hizmet ihracatının yanı sıra ülkemizin yemek ve lezzet kültürünü de dünyaya tanıttığına dikkat çeken Dınız, “Bu markaların her biri birer kültür elçisi. Biz de Kirpi olarak ülkemizin lezzet kültürünü dünyaya tanıtacağız.”

Hedef üç yılda 40 şube  

2023 yılı içinde İstanbul’da üç şube açmayı hedeflediklerini anlatan Dınız, bu şubelerde 180 kişilik ilave istihdam sağlamayı hedeflediklerini ifade ediyor. Önümüzdeki üç yıllık hedeflerini de paylaşan Dınız, şunları anlatıyor: “Partnership görüşmelerimiz ile önümüzdeki üç yılda, yurtiçinde ve yurtdışında toplam 40 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Bunlara eş zamanlı olarak markalaşma çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda bir üst segmente hitap eden yeni bir markayı devreye almayı planlıyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda genele hitap edecek, fiyatların biraz daha uygun olduğu bir alt markamız için de çalışmalarımız var.”

Caner Dınız, bu yıl Kirpi’nin toplam altı şubesinde 1.5 milyonun üzerinde misafir ağırladıklarını söylüyor.

Cirosunu yüzde 100 arttırdı 

2022 yılına dair de değerlendirmelerde bulunan Caner Dınız, “Kirpi için çok başarılı bir yıl geçti. Dünya trendlerini takip ederek vizyoner yeni menüler, mutfak ve üretimdeki çalışmalarımızla müthiş bir başarı yakaladık. Daha çok doğal ürün kullanmayı tercih ederek merkezi mutfaktaki üretimimizi sürdürerek ve bu ‘detaycı ve kararlı’ yaklaşım, misafirlerimiz tarafından çok beğenildi ve öncü oldu. Ciromuzu yüzde 100’ün üzerinde arttırmayı başardık” şeklinde konuştu. Kirpi’nin Ocak 2022’de Galataport şubesini açtığını ve toplam altı şubeye ulaştığını hatırlatan Dınız, “Bu şubeyle ilave 60 kişilik istihdamımızla birlikte çalışan sayımız yaklaşık 300’e ulaştı” dedi.

kirpicafe.com