Food Mood Magazine

Nilhan Sultan Köşkü Paşalimanı’nda geleneklerin yaşatıldığı bir Ramazan sizi bekliyor

Üsküdar’ın en güzel konumunda yer alan Nilhan Sultan Köşkü Paşalimanı, Ramazan’ı zengin menüsü ve gelenekleri yaşatan etkinlikleriyle karşılıyor. Pişirme tekniklerinden, kullanılan baharatlara, sebzelerin ve etlerin kombinasyonlarından menünün uyumuna kadar Osmanlı dönemini modern bir şekilde yorumlayan Nilhan Sultan Köşkü Paşalimanı, Ramazan menüsüyle adeta saray sofralarını andırıyor.

Geleneksel ve zengin Ramazan menüsü

İftariyeliklerde Çanakkale Ezine Peyniri, Erzincan Şavak Tulum Peyniri, Erzurum – Akdağ Tereyağı, Gemlik Zeytini, Tokat Bez Sucuk, Kastamonu Pastırma, Afyon Manda Kaymağı, Havuç Reçeli, Bitlis Karakovan Balı, Hurma, Meyveli Hoşaf ve Demirhindi Şerbeti ikram ediliyor.

Çorba olarak 16. yüzyıldan bir reçeteyi yeniden yorumlayan Nilhan Sultan Köşkü Paşalimanı, misafirlerine kabuksuz badem, muskat ve kemik suyu ile hazırlanan Badem Çorbasının yanında başlangıç olarak Asitte Levrek, Humus, Vişneli Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Mastabe, Zeytinyağlı Enginar ve Közde Patlıcan Salatası sunuyor.

Etli Piruhi

Ara sıcaklarda Lor Dolması ve Nilhan Sultan Köşkü Paşalimanı’nın en beğenilen reçetelerinden biri olan Etli Piruhi servis edilirken bu eşsiz lezzetlere Portakallı/Çilekli Semizotu Salatası eşlik ediyor.

Ana yemeklerde ise kuzu ciğer, kuş üzümü ve dolmalık fıstıklar ile hazırlanan İç Pilav, Kuzu Tandır ve Püryani sunulurken, tatlılarda Güllü Aş ve Kaymaklı Saray Ekmeği ile müthiş ziyafet sonlandırılıyor.

Sahur menüsünde ise misafirlere Günün Çorbası, Menemen, Haşlanmış Yumurta, Ezine Peyniri, Erzurum Civil Peyniri, Kars Eski Kaşar Peyniri, Erzincan Şavak Tulum Peyniri, Gemlik Zeytini, Bezirgân Kebabı, Puf Böreği, Bitlis Karakovan Balı, Afyon Manda Kaymağı, Domates, Salatalık, Köy Biberi ve sınırsız çay sunuluyor.

Ramazan’ı sadece unutulmaz sofralarıyla değil gelenekleriyle de karşılayan Nilhan Sultan Köşkü Paşalimanı, Ramazan dendiğinde akla ilk gelen eğlencelerden biri olan Hacivat ve Karagöz gölge oyununu misafirleri için hazırlarken bir diğer Ramazan klasiği olan macunu da misafirlerine ikram etmeyi ihmal etmiyor. Restoranda ayrıca Osmanlı İmparatorluğu’na ait bir diğer Ramazan geleneği olan diş kirası da canlandırılıyor ve misafirlere küçük keselerde çeşitli hediyeler sunuluyor.

www.nilhansultankosku.com/pasalimani/