Food Mood Magazine

Pizza restoran zincirinden eğitime anlamlı destek!

Gökmen Gastronomi bünyesinde faaliyet gösteren pizza restoran zinciri Pizza İl Forno, Türk Eğitim Derneği ile anlamlı bir işbirliğine imza attı. Firmadan yapılan açıklamaya göre, 2023 – 2024 Eğitim Öğretim yılından itibaren başlatılan uygulama ile, hizmete giren her yeni Pizza İl Forno şubesi için ‘1 Meşale’ yakılacak.

Sipariş edilen her suflenin 2 lirası da eğitime gidiyor

Pizza İl Forno’nun eğitime yönelik desteği sadece yeni şube açılışıyla sınırlı değil. Markanın uzun zamandır uygulamakta olduğu projeyle, Pizza İl Forno restoranlarından verilen her sufle siparişinin 2 lirası, Türk Eğitim Derneği’nin burs fonuna aktarılıyor. Bu sayede, tam eğitim bursu alan öğrencilere düzenli maddi destek sağlanmış oluyor.

2013 yılında Ankara Çankaya’da, küçük bir mahalle pizzacısı olarak doğan Pizza İl Forno, misafirlerine sunduğu İtalyan işi özgün lezzetler ve zengin içerikli mönüleriyle sektörüne farklı bir yaklaşım getirdi. 2015 yılında şubeleşmeye başlayan marka, Bilkent’te açtığı ikinci restoranıyla kısa sürede Başkentli lezzet tutkunlarının müdavimi haline geldi. Ardından Ankara’nın farklı lokasyonlarında açtığı yeni noktalarla büyümesini sürdüren Pizza İl Forno, taş fırında pişen İtalyan işi pizzalarını önce Eskişehir’e ardından İstanbul’a taşıdı. Özellikle özellikle zengin vegan mönüsü, glüten free ve bitkisel içerikli mönüleriyle öne çıkan ve şu anda 20 şubeye ulaşan marka, şubeleşme atağını 10. kuruluş yılında da sürdürüyor. Pizza İl Forno’nun, Türkiye’nin yanı sıra yurtdışına yönelik de şubeleşme planları bulunuyor.

www.pizzailforno.com.tr