Food Mood Magazine

Rafine tatlar ve kaliteli eğlence, Folks Kitchen & Cocktail’de…

Folks, ilham veren ambiansı, güler yüzlü ve samimi ekibi, her konuda kaliteli ve özgün hizmet anlayışı ile gelen misafirlerine kendilerini özel ve ayrıcalıklı hissettirmek için her türlü konforu sağlamak konusunda sınır tanımıyor. 2022 yılının Mart ayında kapılarını açan mekan, ‘Like I am alive again!’ mottosu ile konuklarını kucaklıyor. Folks her gelen misafirine ambiansı, ışığı, müzikleri, insan ilişkileri ve yaşattığı görsellik ve ayrıcalıklı servis kalitesiyle gerçek anlamda yaşadıklarını ve yaşamanın ne olduğunu hissettirmeyi amaçlıyor.

Açıldığı ilk günden beri Bağdat Caddesi’nin parlayan yıldızı olan Folks Kitchen & Cocktail, çağdaş ve sıcak dekorasyonu, organik imza kokteylleri, eşsiz tatları ve dj performansları ile haftanın iki günü gerçekleşen canlı müzik sahnesiyle misafirlerine istedikleri tüm hizmetleri tek adreste bulabilecekleri elegant ve eğlenceli bir akşam yemeği vadediyor. Mekan incelikli dizayn edilmiş dekorasyonu, rafine zevklerle seçilmiş her bir detayı ile yarattığı davetkar atmosferiyle eşsiz lezzetler tatmak ve kaliteli eğlencenin tadına varan yaşam tutkunlarını ağırlıyor.

Sürpriz lezzetlerle dolu eşsiz deneyimler! 

Unutulmaz bir deneyim yaşatmak için özenle hazırlanan kokteyl menüsünde Folks’un tüm duyularınıza hitap eden ve farklı damak tatlarına uygun organik meyveli kokteyllerden, başka hiçbir yerde bulamayacağınız özel içeriklerle hazırlanan kokteyllere kadar farklı seçenekler yer alıyor.

Tatlı ekşi severler için Demeter, acı lezzetlerden vazgeçmeyenler için Thales ve I Believe I Can Fly, tatlı tutkunları için Hermes ve Athena başta olmak üzere Folks’un diğer imza kokteylleri Poseidon, Dream on Folks, Medusa ve Gaia kokteyl severlerin vazgeçilmez tercihlerinden.

Folks’un kokteyl menüsü, unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Kaliteli eğlence ve rafine tatlar tek adreste!

Büyüleyici ortamıyla unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunan Folks’tatüm lezzetler şef Deniz Yılmaz, dokunuşu ve sunumuyla servis ediliyor. Uzak Doğu ve İtalyan mutfağının en eşsiz tariflerini harmanlayan menüsüyle özgün bir gastronomi deneyimi yaşatan mekanda başlangıç menüsünde yer alan Pop Corn Tempura, Rock Shrimp Tempura ve Edamame sürprizli lezzetlerin başında geliyor.

Sushi ve kokteyl severlerin vazgeçilmezi

Sushi ve kokteyl lezzetlerini bir arada tatmak isteyen ve sıra dışı lezzet ikilisinin tadına birlikte varmak isteyen lezzet tutkunları için, Uzakdoğu mutfağı danışmanlığını yapan Hasan Karabazar’ın eklediği sushiler ve Cem Tiktaş’ın hazırladığı organik kokteyller tadan herkese lezzet şöleni yaşatıyor. Sushi menüsünde klasik, tempura ve maki roll olarak çeşitlilik konusunda farklı seçenekler sunan Folks her damak tadına hitap etmek konusunda iddiasını koruyor. Folks’un en çok tercih edilen sushi lezzetlerinin başında; tempura karides, pancar soslu pirinç, nori ve avakado ile yapılan Rozu Roll, yılan balığı, avakado ve susamı buluşturan Dragon Roll başta olmak üzere Teriyaki Chicken Roll, Jakku Roll, Kinboshi Roll geliyor.

Şefin spesiyali özel tatlar

Şef Deniz Yılmaz’ın Folks müdavimleri için özel olarak hazırladığı lezzetlerden biri olan Osso Buco akşam yemeklerine keyif katan tatlar arasında yer alıyor. Dana incikten yapılan ve 10 saat boyunca özel baharatlarla harmanlanarak ağır ateşte pişen Osso Buco safranlı risotto eşliğinde servis ediliyor. Folks’un ezber bozan yeni lezzetlerinden Hoisin Soslu Ördek Confit ise iştah kabartarak sınırları zorlayan bir lezzet olarak ön plana çıkıyor. Ördek Confit, yanında baby havuç, baby patates ve hoisin sos ile servis edilerek fark yaratıyor.

Sahnelerin en canlı eğlencesi Folks Live’de  

Cuma ve Cumartesi günleri yemek sonrasında, live kısmında her hafta farklı sanatçının sahne aldığı Folks Live misafirlerine lezzetli bir akşam yemeği ardından keyifli bir eğlence deneyimi sunuyor. İstanbul gece hayatının en çok dinlenen canlı performans sanatçıları Folks sahnesinde eğlence tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatıyor. Bugüne kadar Güliz Ayla, Hera, Begüm Obiz, Ozan Ünlü, Pınar Güsar gibi isimlerin sahne aldığı Folks Live, kendini kaliteli müziğin etkileyici ritmine bırakmak isteyenleri Bağdat Caddesi’ne bekliyor.

Sınırsız hizmet anlayışı

Folks Garden haftanın her günü 15.00 ile 24.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Folks Live Cuma-Cumartesi günleri 23.00 ile 02.00 saatleri arasında misafirlerini kabul ediyor. Cuma ve Cumartesi günleri hem akşam yemeği rezervasyonları hem de canlı müzik rezervasyonları ile Folks, tam doluluk oranıyla hizmet veriyor. Geri kalan diğer günlerde ise unutulmaz bir Folks deneyimi yaşamak için rezervasyon yaptırmak şart.

@folkscocktail