Food Mood Magazine

Yapay Zeka Odaklı Algoritmik Sanat Sergisi Feriye’de

Ortaköy’de Boğaz’a sıfır konumu, tarihi binası, İstanbul’u gözleriniz kapalı dinleyebileceğiniz bahçesi ve açık alanı ile İstanbul’un vazgeçilmez yaşam alanı olan Feriye, sanat severleri yapay zekanın kullanıldığı Algoritmik Sanat Sergisi’nde bir araya getiriyor. 15 Ekim – 30 Kasım tarihleri arasında Feriye’nin Fuaye Feriye ve Hol Feriye alanlarında yer alacak sergide 20 farklı sanatçının 250’den fazla eseri sergileniyor.

Yapay Zeka Odaklı Algoritmik Sanat Sergisi

Feriye’nin Ekim ayındaki etkinliklerinden biri de yapay zekanın kullanıldığı Algoritmik Sanat Sergisi. 15 Ekim – 30 Kasım tarihleri arasında Fuaye Feriye ve Hol Feriye’de düzenlenecek olan serginin küratörlüğünü Yeşer Sarıyıldız, danışmanlığını Ender Diril üstlenirken; Teknoloji Sponsoru Arçelik, Medya Sponsoru ise Culture Vulture. Yapay zeka ile Algoritmik Sanat Sergisi’nde Aipedia, Barış Kabalak, Deniz Binici, Selay Karasu gibi 20 farklı sanatçının farklı yapay zeka araçlarıyla kimi zaman kendi yeteneklerini harmanlayarak ortaya çıkardığı 250’den fazla eser yer alıyor. Sergiyi ziyaret ise ücretsiz. “Yapay zeka hayal gücünü artırır mı yoksa sınırlar mı?” tartışmasının süregeldiği bugünlerde, 20 farklı sanatçının hayal güçlerinin ve yapay zekanın birleşimini izlemek, şüphesiz ki hepimizin ufkunu açacak.

Feriye deneyimini ve İstanbul ruhunu yaşamak, Feriye ile ilgili en güncel gelişmelerden haberdar olmak için www.feriye.com web sitesini ve Instagram’da @feriyeistanbul hesabını takip edebilirsiniz. #Feriyedeyiz