Food Mood Magazine

Yeni yıl sofralarınızı şans ekmeği Panettone ile lezzetlendirin

Bu yılbaşında sevdiklerinize büyük sofralar kuramayacak olsanız da, yeni yılın ruhunu Avrupa’da gelenekselleşmiş bir ritüel olup şans, sağlık ve bereket getirdiğine inanılan Panettone ile sofranıza taşıyarak yaşatabilirsiniz. 165 yılı aşan bilgi birikimi ve deneyimi ile ekmekçilik sektörüne hizmet eden Lesaffre Türkiye Baking Center ekmek ustaları, Panettone ekmeğini Yuva Instant Kuru Maya ile Türk damak zevkine göre yeniden yorumladı.

Yeni yılda şans getirdiğine inanılan, özellikle yılbaşı zamanı İtalya, Fransa, İspanya, Portekiz, Brezilya, Peru, Malta, Almanya ve İsviçre gibi ülkelerde popülerliğini arttıran Panettone ekmeğinin içerisinde yer alan üzüm parayı, portakal aşkı ve limon sağlığı temsil eder.

Milano ekmeği: Panettone

İtalyanca Tonie’nin ekmeği anlamına gelen ve şans getirdiğine inanılan Panettone ekmeğinin hikayesi şöyle: Milano’da bir fırıncı olan Tonie, patronunun kızına aşıktır. Hem kızın gönlünü kazanmak hem de patronunu evlenmelerine ikna etmek zorunda kalan Tonie, günlerce deneyip tatlı bir ekmek yapar. Bu ekmek o kadar beğenilir ki, Milano’da herkes Tonie’nin ekmeğinden sipariş etmeye başlar. Böylece hem Tonie sevdiği kızla evlenir hem de fırına ortak olur.

Yeni yıl sofranız lezzet ile dolsun!

Lesaffre bünyesinde faaliyet gösteren ve fırıncılık sektörünün ilk teknik merkezi Baking Center’ın, sizler için Türk damak lezzetine uygun pratik bir Panettone tarifi önerisi var.

Gerekli malzemeler

İç malzeme için;

Nasıl yapılır?

Orijinal reçetesinde meyve şekerlemeleri ile tarif edilen bu eşsiz lezzete fındık ezmesi, portakal şekerlemesi, çikolata parçaları, tarçın, böğürtlen, badem ve dahası dilediğiniz aromayı ilave edebilirsiniz.