Cumartesi, Ekim 18, 2025
Food Mood Magazine
  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • YEME&İÇME
  • SEYAHAT&KONAKLAMA
  • ŞEFİN DÜNYASI
  • RAFTAKİLER
  • VİDEO
No Result
View All Result
Food Mood Magazine
  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • YEME&İÇME
  • SEYAHAT&KONAKLAMA
  • ŞEFİN DÜNYASI
  • RAFTAKİLER
  • VİDEO
No Result
View All Result
Food Mood Magazine
No Result
View All Result

IBAKTECH’te uluslararası ziyaretçi sayısı yüzde 46 arttı

Alanında dünyanın ikinci, Avrasya'nın en büyüğü unvanına sahip uluslararası IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamul endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini İstanbul Fuar Merkezi’nde 14. kez bir araya getirdi. Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Altıntop rakamsal verileri açıklayarak bu yıl IBAKTECH’in kendi rekorunu kırdığını ve 92.482 ziyaretçiye ulaştığını aynı zamanda uluslararası ziyaretçi sayısında da 2022 yılına göre yüzde 46 artış ile 10.566 kişiye ulaşıldığını açıkladı. Fuarda bununla birlikte daha önce açıklanan 4 milyar Euro ticaret hacmi hedefi de aşıldı.

IBAKTECH’te uluslararası ziyaretçi sayısı yüzde 46 arttı

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Altıntop, IBAKTECH fuarının sektördeki önemine değinerek; “IBAKTECH fuarı bu yıl kendi rekorunu kırarak 92.482 ziyaretçiye ulaştı. Uluslararası ziyaretçi yüzde 46 artış ile 10.566 oldu. Daha önce açıkladığımız 4 milyar Euro hedefini aşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. IBAKTECH, hem katılımcılarına yeni pazarlara ulaşmaları için fırsatlar sundu hem de uluslararası bir ticari platform olarak sektör profesyonellerinin yatırım kararlarındaki önemini bir kez daha ortaya koydu. Bu başarısıyla alanında dünyanın ikinci büyük fuarı olma konumunu koruyor. Katılımcılar ve ziyaretçiler, bu fuar sayesinde sektördeki gelişmeleri takip ederek, potansiyel yeni iş ortakları ile bağlantı kuruyor ve uluslararası pazarlara açılma fırsatı yakalıyorlar” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de UNESCO mirasına kaydettirilecek çok ürün var

Fuarı ziyaret eden UIBC (Internatıonal Unıon of Bakers and Confectıoners) Uluslararası Fırıncılar ve Şekerlemeciler Birliği Başkanı Dominique Anract, “Fransa’da fırıncılık sektöründe 30 bin kişi çalışıyor. Sektörde 4 büyük problem var: Fiyatlandırma problemi ve enerji krizi başı çekiyor. Fransa’da enerji krizi yaşadık, Arjantin de yaşıyor şuan. Hammadde, enerji, iş gücü ve büyük endüstri ile küçük üretici arasındaki rekabet. Küçük üretici daha özel ve yüksek fiyatlı ürünler sunuyor, büyük endüstriyel üreticiler ise daha uygun ve daha fazla ürün sunuyor. Dolayısıyla ikisi arasında fiyat farkı oluşuyor bu da rekabet sorununu doğuruyor. Dünya üzerinde büyük ekmek zincirlerinden ziyade bireysel zanaatkâr mirasını önemsiyoruz ve bu ardından, insan sağlığı sorununa da eğilmemizi sağlıyor. Uluslararası ziyaretlerimde dahi IBAKTECH’i duyuyordum ve çok da merak ediyordum. Bugün burada olmaktan fuarı bizzat ziyaret etmekten dolayı çok mutluyum. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı ile de tanıştım. Türkiye’de ekmek çok önemli çok geleneksel bir ürün. Türkiye ile ekmeğin yapılışı ile ilgili olarak birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Bizler Fransa’da bageti ve yapılışını UNESCO’ya miras olarak kaydettirdik. İnanıyorum ki Türkiye’de de bu mirasa kaydettirilecek pek çok ürün mevcut. Hedef çalışma tekniklerini modernleştirmek ancak tarifleri geleneksel tutmak” açıklamasında bulundu.

FEDIMA üyeleri toplam cirosu 6,7 milyar euro

FEDIMA-Avrupa Fırıncılık, Şekerleme ve Pastacılık Sektörlerine Yönelik Malzeme Üreticileri ve Tedarikçileri Federasyonu Başkanı Thomas Lesaffre, “Avrupa’da çok güçlü bir büyüme görüyoruz son iki yılda özellikle covid sonrasında yüzde 30’luk bir artış var üyelerimizin gelirlerinde. İstihdam açısından da yüzde 9’luk artış söz konusu. Avrupa ve Türkiye’de Fedima’ya üye firmaların toplam cirosu 6,7 milyar Euro. Aynı zamanda yine üyelerimizin yapmış olduğu ihracata bakacak olursak; Avrupa’dan yapılan ihracatta (bunlar muhteviyat ya da malzeme ihracatı) 2022 – 2023 yılları arasında yüzde 20’lik bir artış yaşandı. Genel duruma baktığımızda pozitif gelişmeler var ama zorluklar da söz konusu. Kalifiye çalışan bulmakta zorlanıyoruz. Hammadde fiyatlarındaki artışlar da zorlayıcı etki yaratıyor. Haziran 2022’den bu yana fiyatlarda yüzde 8-14’lük bir artış söz konusu. Bu da yaşanan genel enflasyon artışından kaynaklanıyor. Tedarik zinciri ile ilgili yaşanan zorluklar da mevcut. Lojistik sektöründe dünyanın genelinde sıkıntı mevcut ve hammadde bulunması çok zor” diye konuştu.

IBAKTECH sektör profesyonelleri için ilham merkezi

Thomas Lesaffre sözlerine şöyle devam etti: “FEDIMA bünyesinde yer alan tüm GIDABİL üyeleri de dâhil olmak üzere hepsinin içinde Türkiye Almanya’dan sonra pazar payı olarak 2. sırada yer alıyor. Biz FEDIMA olarak her yıl genel kurulumuzu başka bir ülkede yapıyoruz. Bu yıl Eylül ayında Türkiye’de yapacağız. Amacımız Türkiye’de pazarın daha çok içine girip yeni iş birlikleri oluşturmak. Bu kapsamda IBAKTECH çok başarılı bir fuar, çok farklı milliyetten insanları bir araya getiriyor. Pazardaki gelişmelerle ilgili ziyaretçiler IBAKTECH’te ilham alıyor. Türk üreticileri dünyanın başka yerlerinde de üretim yapmalı. Buradaki bir sade ekmeğe bile diğer ülkelerde talep artışı gözlemliyoruz. Ayrıca Türk üreticileri dünyanın farklı bölgelerindeki ürünleri de Türkiye’ye getirip tüketicilere sunabilirler. Buradaki ana unsur “keyif”, lezzetten keyif almak. Bunu dikkate alarak stratejiler yapılmasında fayda var.”

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar; altı salonda, 30 bin metrekarelik alanda organize edildi. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, GIDABİL, EKMADER ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu gibi kuruluşların desteğiyle düzenlenen IBAKTECH; Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Fransa, Almanya (Resmi ülke pavilyonu olarak), Slovenya, Bulgaristan, Azerbaycan, Çin, İran, Lübnan ve Ukrayna’dan 331 katılımcı firma ve 500’ün üzerinde markaya ev sahipliği yaptı. Bu sayede ziyaretçiler farklı ülkelerden gelen sektör profesyonelleri ile bir araya gelerek iş birlikleri ve ticari ilişkiler geliştirildi.

Fuar; ekmek – pasta makinaları, hamur makinaları, ekmek – pasta katkı maddeleri, çikolata ve üretim teknolojileri, dondurma ve üretim teknolojileri, ambalaj makinaları, dekor malzemeleri, fırın – pastane ekipmanları, pişiriciler, gıda ve içecek, gıda & içecek makine ve ekipmanları, konveyör sistemleri ve ekipmanları, makine ekipmanları otel, kafe – bar mutfak ekipmanları, soğutma grupları, dondurulmuş ürünler, mobilya dekorasyon, dernek, sektörel yayınlar gibi tüm sektörleri tek çatı altında bir araya getirdi.

https://ibaktech.com/

Etiketler: ekmekçilikfırıncılıkfuarIBAKTECHpastacılık
ShareTweet
Önceki İçerik

Quadal Madalyası’nın sahibi Pastavilla’nın oldu

Sonraki İçerik

Harem Chocolate 25. yılını lezzetle kutluyor

Sonraki İçerik
Harem Chocolate 25. yılını lezzetle kutluyor

Harem Chocolate 25. yılını lezzetle kutluyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram

foodmoodmagazine

Food Mood Magazine dijital mecralarının resmi instagram hesabıdır.
...
YOUTUBE: Food Mood Magazine
...
Her daim yemek modunda olanları bekliyoruz.

FoodMood
Sezonun idddialı mekanı Nona, Bodrum Marina’yı eski günlerine döndürdü

Bodrum Merkez’de Neyzen Tevfik caddesinin en güzel yerine konuşlanmış Nona Bodrum Nisan ayı itibari ile misafirlerini ağırlamaya başlamıştı. Sezonda oldukça ilgi gören Esra Yeğin ev sahipliğinde açılan Nona Bodrum, Marina’yı eski tercih edilen günlerine döndürdü.
.
Haberin detayı
Www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde
.
.
.
@nonabodrum
#nonabodrum #Bodrum #bodrumtatili #bodrumfood #bodrummekanları #bodrumeğlence #bodrumbodrum #bodrummekan #mutfak #lezzet #yemeiçme #gastronomi #şef #sef #yemek #menu #gurme #food #foodblog #foodblogger #foodmagazine #fmm #foodmood #foodmoodmagazine
Bodrum’un sevilen lezzeti ‘Satırda Adana Dür Bodrum’un sevilen lezzeti ‘Satırda Adana Dürüm’

Yedi yıldır Bodrum Bitez’de hizmet veren sokak lezzetçisi Satırda Adana Dürüm, son dönemde ünlü isimlerin akınına uğruyor. Her gün ünlü bir ismi ağırlayan mekanın menüsü; meşhur Adana Kebap, ciğer, çöp şiş, çıtır kanat ve çiğ köfteden oluşuyor.
.
Haberin detayı
Www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde
.
.
.
@satirdadurum 
#satırdadürüm #Bodrum #bodrumtatili #bodrumfood  #bodrummekanları #bodrumeğlence #bodrumbodrum #bodrumbitez #yemeiçme #gastronomi #şef #sef #mutfak #lezzet #sokaklezzetleri #adanadürüm #borumdaneyenir #bodrummekan #food #foodblog #foodblogger #foodmagazine #fmm #foodmood #foodmoodmagazine
Üç kız kardeşin ortak yolculuğu; Casa Mamma Üç kız kardeşin ortak yolculuğu; Casa Mamma

Caddebostan Plaj Yolu’ Sokak’ta, deniz kokusu ve yeşilin buluştuğu noktada yerini alan Casa Mamma, İdil, Deniz ve İris Gür kardeşlerin yıllardır süren hayalini gerçeğe dönüştürdü. Geçtiğimiz Cumartesi akşamı dostça bir kokteylle kapılarını aralayan restoran, samimi atmosferi ve seçkin İtalyan mutfağı yorumlarıyla misafirlerini şimdiden büyülemeye başladı.
.
Haberin detayı
Www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde
.
.
.
@casamamma.ist
#casamama #mekan #yemek #mutfak #lezzet #şef #food #foodmood #foodmoodmagazine #foodblogger #foodmagazine #foodtraveller #italyanmutfağı #italyanlezzetleri #italyanmutfağı #gastronomi #gurme #mekantavsiye #neredeyiyelim
Asya’nın En İyi Kadın Şefi Tam Chudaree Debh Asya’nın En İyi Kadın Şefi Tam Chudaree Debhakam Vakko Hotel & Residence Nişantaşı'nda Gastronomi Tutkunlarıyla Buluşuyor...
.
Haberin detayı
Www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde
.
.
.
@vakkohotelandresidence
#vakkohotel #nişantaşı #hotel #otel #şef #chef #cheflife #cheftalk #yemek #mutfak #lezzet #kitchen #taylandmutfağı #uzakdoğumutfağı #uzakdoğulezzetleri #gastronomi #gurme #food #foodpic #foodmood #foodmoodmagazine #foodmagazine #foodblog
Damaklarda ve Hatıralarda İz Bırakacak Ramazan Damaklarda ve Hatıralarda İz Bırakacak Ramazan Sofraları... 
 
Hilton Istanbul Bosphorus bu Ramazan ayında da misafirlerini, Osmanlı ve Türk mutfağının damaklarda iz bırakacak lezzetleriyle, dileyen için açık büfe, dileyen içinse set menü olarak iki farklı restoranında ağırlıyor. Eşsiz Boğaz manzarası ile her zamanki sakin ve şık ambiyansının yanı sıra özenli hizmetiyle de aileleri, dostları ve iş arkadaşlarını unutulmaz iftar sofralarında Ramazan’ın mutluluğunu paylaşmaya davet ediyor.
.
Haberin detayı
Www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde
.
.
.
@hiltonistanbulbosphorus
#Hilton #hiltonistanbulbosphorus
#hiltonotel #ramazan #ramazansofrası #ramazanyemekleri #ramazansofraları #iftar #iftarsaati #iftaryemeği #iftaryemeği #iftarmenüsü #yemek #sofra #lezzet #mutfak #gastronomi #foodmoodmagazine #food #foodmood #foodmagazine #gurme #foodblog #foodblogger
ÖDÜLLÜ TUĞRA RESTORAN, KIŞ MENÜSÜNDE LEZZET ÖDÜLLÜ TUĞRA RESTORAN, KIŞ MENÜSÜNDE LEZZET ŞÖLENİ SUNMAYA DEVAM EDİYOR

Çırağan Sarayı’nın büyüleyici atmosferi içinde dünyanın en güzel konumlarından birine sahip, Michelin Guide tavsiye listesinde yer alan, Servis Ödüllü ve aynı zamanda Gault&Millau tarafından da ödüllendirilen Tuğra Restoran, kışa özel menüsünde misafirlerini ziyafet şölenine davet ediyor.
.
Haberin detayı
Www.foodmoodmagazine.com da
Link profilde
.
.
.
@emre_inanir
#tuğrarestoran
#çırağanpalacekempinski #türkmutfağı #osmanlımutfağı #mutfak #mutfakkültürü #yemek #yemekkültürü #gastronomi #lezzet #taste #bosphorus #geleneksellezzetler #food #foodmoodmagazine #foodmood #fmm #foodmagazine #foodblog #foodgasm #gurme #chef #cheflife #headchef #cheftime #cheftalk #chefstalk #şef
Load More... Follow on Instagram
  • 🔥POPÜLER
  • 📌Editörden
  • ⭐️Son
Karaköy Güllüoğlu, yeni mağazasında hizmet vermeye başladı

Karaköy Güllüoğlu, yeni mağazasında hizmet vermeye başladı

Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Sevilen lezzetleriyle Bedri Usta, artık Ataşehir’de…

Sevilen lezzetleriyle Bedri Usta, artık Ataşehir’de…

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Lezzetli ve keyifli zamanların yeni gözdesi; Zühtü Pera

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Kita’s Meyhane; Bomonti’ye yeni bir soluk katıyor

Lahmacun mu pide mi?

Lahmacun mu pide mi?

Şef Mehmet Yalçınkaya ilk kitabı ‘Denizden’i tanıttı

Şef Mehmet Yalçınkaya ilk kitabı ‘Denizden’i tanıttı

KONT Coffee, Moda’nın paylaşım kültürünü kahve ve yaratıcılıkla buluşturuyor

KONT Coffee, Moda’nın paylaşım kültürünü kahve ve yaratıcılıkla buluşturuyor

Tork’un sürdürülebilir ve yenilikçi hijyen sistemi OPTISERVE® Türkiye’de

Tork’un sürdürülebilir ve yenilikçi hijyen sistemi OPTISERVE® Türkiye’de

Cloud 34’te lezzet ve ritim bir arada

Cloud 34’te lezzet ve ritim bir arada

Pastavilla’dan “Meme Kanseri Farkındalık Ayı”nda kadınlara çağrı

Pastavilla’dan “Meme Kanseri Farkındalık Ayı”nda kadınlara çağrı

Food Mood Magazine

© 2021 Tüm yayın hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Food Mood Magazine

  • Hakkımızda
  • Reklam Ver
  • Künye
  • E-Bülten aboneliği

Bizi Takip Edin

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • HABERLER
  • YEME&İÇME
  • SEYAHAT&KONAKLAMA
  • ŞEFİN DÜNYASI
  • RAFTAKİLER
  • VİDEO

© 2021 Tüm yayın hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Size daha iyi hizmet sunabilmek adına çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik Politikası sayfasından erişebilirsiniz.
Kabul Et
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Her Zaman Etkin
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
KAYDET & ONAYLA